Megye I.

2020.03.11. 15:47

Hajdúhadház: a kiesés elkerülése a cél

Alsóházi rangadót rendeznek a megyei I. osztály 19. fordulójában, szombaton.

Fotó: Kovács Péter

Igazi hatpontos meccset játszik a Hajdúhadházi FK és a Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E a hétvégén. Mindkét csapat a bennmaradásért folytat küzdelmet, a hazaiak a 16., a vendégek pedig a 14. helyről várhatják a találkozót. A tabellán összesen egy pont választja el a két alakulatot egymástól.

Nagyon kell a pont

A Hajdúhadház utolsó helyről vág neki a hétvégi fordulónak. Legutóbbi három mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, emellett egy döntetlen és egy vereség a mérlegük. Az idényben pedig összesen három-három győzelem és döntetlen mellett tizenkét vereség áll a nevük mellett. Pintér István, a hazaiak technikai vezetője a csapat gyenge szerepléséről és az előttük álló feladatokról is beszélt a Naplónak: – Várakozáson aluli teljesítményt nyújtunk eddig a szezonban. Sok olyan meccsen szenvedtünk vereséget, ahol nagyobb koncentrációval ez elkerülhető lett volna. Pedig a működésünkhöz minden feltétel adott, remek körülmények között készülhetünk hétről hétre, és az edzések látogatottságával sincsen gond. A gyengébb produkció hátterében jóval prózaibb ok áll:

a csapatunk amatőr, munkáscsapat. A játékosaink java része több műszakban dolgozik, és nem fér bele számukra, hogy a mérkőzések előtt kivegyenek egy szabadnapot. Ez pedig rányomja a bélyegét a teljesítményünkre.

– A Hajdúsámson jó formában van, utóbbi három meccsükön nem veszítettek, így mindenféleképpen a pontszerzésre kell törekednünk, hogy esélyünk maradjon a bennmaradásra. Legfőbb célunk a kiesés elkerülése, a nyártól pedig egyre több fiatal beépítése a csapatba. Szerencsére kifejezetten sok helyi srác játszik nálunk az utánpótlásban, és a szurkolói keménymag is kitart mellettünk jóban-rosszban. Ezért nem lehetünk elég hálásak nekik – emelte ki a hadháziak technikai vezetője.

Javuló tendencia

A vendég Hajdúsámson önbizalommal készülhet az összecsapásra. A 14. helyen álló együttes legutóbbi három találkozóján veretlen maradt. A javuló formáról Halász Zoltánt, a csapat vezetőedzőjét kérdeztük: – Rettenetesen gyenge őszi szezont produkáltunk, mindössze hat pontot gyűjtve, sereghajtóként vonulhattunk pihenőre. Sajnos nagyobb játékosmozgás nem történt az átigazolási időszakban csapatunknál, így helyi fiatalokkal és az együttest régebb óta szolgáló, kitartó játékosokkal vágtunk neki a felkészülésnek, ami a létszámproblémák ellenére elfogadhatóra sikerült, melyet a tavaszi három mérkőzésen szerzett hét pontunk is mutat. Elsősorban szervezettségben és fegyelmezettségben léptünk előre az őszi szezonhoz képest, a Hajdúhadház elleni mérkőzésen is erre lesz szükség, ha eredményesek szeretnék lenni, valamint csapatként együttműködni, mint ahogy azt az elmúlt hetekben a pályán és azon kívül is tettük. Mindkét együttes számára rettentő fontos találkozó lesz a szombati, s mivel morálisan jó állapotban vagyunk – és előreláthatólag minden egyes játékosomra számíthatok – így győzni megyünk Hajdúhadházra – közölte a sámsoni tréner.

PSZ

Halász Zoltán, a Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E vezetőedzője a Napló tippjátékában is részt vett, íme az általa elképzelt eredménylista:

  • Hajdúhadház FK–Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E 1-3
  • Monostorpályi SE–Püspökladányi LE 4-1
  • DEAC–Hajdúböszörményi TE 1-3
  • Nyíradony VVTK–BUSE 1-1
  • Derecskei LSE–DASE 3-2
  • Kabai Meteorit SE–Hosszúpályi SE 3-1
  • Sárrétudvari KSE–Bocskai SE Vámospércs 4-2
  • Magyar Mélyépítő-SE–Hajdúnánás Flexo-2000 FK 3-0
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában