Élet-halál meccs jön

2019.06.15. 07:00

Kis Loki: most már nem szabad elbukni

A DVSC második csapata kétgólos előnyből várhatja az osztályozó visszavágóját a Tiszafüred ellen.

Fotó: Matey István

Mivel a Debreceni VSC II. megnyerte a megyei első osztály legutóbbi pontvadászatát, bekerült az NB III.-ra ácsingózó csapatok közé.

A húsz megyei bajnok közül hat nem vállalta a szereplést felsőbb szinten, vagy nem kapott licencet, így a maradék tizennégy csapatból hat (Hatvan, Lipót, Veszprém, Balassagyarmat, Ózd, Dabas-Gyón) játék nélkül feljutott a harmadosztályba. A további négy feljutóról oda-visszavágós párharcok döntenek, így járt ezzel a kis Loki is, amely a Tiszafüredet kapta ellenfélül a sorsoláskor.

A fürediek egyetlen vereséget szenvedtek az egész pontvadászat során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bajnokságban. A gárda 119–20-as gólkülönbséggel végzett az élen, a több mint száz találatból a korábbi NB I.-es játékos, Montvai Tibor negyvenegyet szerzett, ezzel gólkirály lett. Persze a hajdúságiak mutatója sem akármilyen: 189 ellenében 25 gólt kaptak csupán.

Nyitott összecsapás volt

A két együttes múlt heti, füredi odavágóján cívisvárosi siker született, a szünet előtt nem sokkal Nagy Kevin és Damásdi Alex is betalált, amelyre nem volt érdembeli válasza a vendéglátó csapatnak.

– Nehéz meccsre számítottunk előzetesen, és az is volt – nyilatkozta a Naplónak a DVSC II. vezetőedzője, Fikker Ferenc. – Az első félidő végén volt egy jó tíz percünk, akkor sikerült két gólt szereznünk, de ennek ellenére nyitott és kiegyensúlyozott volt az összecsapás. Emellett ők is betalálhattak volna, és nekünk is akadt még pár helyzetünk. Nagyon labdabiztos labdarúgók alkotják a Tiszafürdet, főként a pálya közepén. Rutinosak és csak a legritkább esetben adják el a játékszert, vagyis stabil gárda az ellenfél – fogalmazott a tréner, aki egyetértett velünk abban, hogy a 2–0-s előny könnyen elaltathatja a játékosait.

„Éppen ezt szeretnénk elkerülni, nem szabad, hogy kényelmessé tegyen minket az előny. Egyértelmű, hogy itthon is nyerni szeretnénk, erre fogunk játszani”

– jelentette ki Fikker.

Ingyen nézhető

A visszavágót szombaton 17 órától rendezik meg Pallagon, vagyis dideregni biztosan nem fognak a futballisták. – Nyilván a hőség rányomja a bélyegét mindkét csapat játékosainak a teljesítményére, fizikálisan fokozottan igénybe veszi majd a pályán tartózkodókat. Ilyenkor még jobban meg kell becsülni a labdát és spórolni kell a fölösleges mozdulatokkal – mondta Fikker Ferenc.

A DVSC II.–Tiszafüred osztályozó-visszavágót a nézők ingyen tekinthetik meg szombaton.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában