fotók és macik

2021.06.02. 20:48

Kettős kiállítással nyitott a nyíracsádi művelődési ház

Tasó László országgyűlési képviselő is jelen volt a nyíracsádi művelődési ház első nyilvános rendezvényén.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Június második napján délelőtt kettős kiállítással nyitotta meg újra kapuit a nyíracsádi művelődési ház. Varga Józsefné intézményvezető elmondta, hogy a pandémia miatti több hónapos zárlat után olyan rendezvénnyel szerettek volna nyitni, ami nem egyszeri alkalomra szól, hanem több napon keresztül nyújt élményt a látogatóknak. Az előtérben Szigeti Imréné macikiállítása, a belső kisteremben pedig Magyar Istvánné amatőr fotós Ébredés című tárlata tekinthető meg. A rendezvényt, amelyen részt vett Tasó László országgyűlési képviselő is, dr. Nagy János polgármester nyitotta meg, aki először a fotókiállításról beszélt.

– Az Ébredés című sorozat természetfotói a valóság lenyomatai, amely a bennünket körülölelő világ egy-egy apró részletét mutatja be. Olyan rejtélyeket tárnak fel előttünk, melyeket a rohanó hétköznapokban nem is veszünk észre, pedig mindegyik egy-egy kis csoda, ami előtt érdemes elidőzni, megpihenni. Ezek a képek úgy vetítik elénk a világot, hogy közben szinte megállítják az időt is egy pillanatra – fogalmazott a polgármester, aki ezt követően a macikiállításról beszélt. – Szigeti Imréné kiállítása szintén egy csoda, ami a gyermeki oldaláról közelíti meg a világot. Nagyon jót tesz az ember lelkének, ha kötődik a gyermekévek élményeihez – mondta a polgármester.

Dr. Nagy János, Magyar Istvánné, Szigeti Imréné és Tasó László a kettős kiállítás megnyitóján | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Mackók és természetfotók

A polgármester után Tasó László szólt a résztvevőkhöz. Kiemelte a szeretetet, ami sugárzik a kiállítókból, és azok alkotásaiból, kompozícióiból.

– Arra, hogy valaki évtizedeken keresztül mackókat gyűjtsön, csak olyan ember képes, akinek érzékeny szíve és érző lelke van. A fotókon pedig átsugárzik az a nyugalom, amire szüksége van a fotósnak ahhoz, hogy hosszú ideig, akár órákig, napokig várjon a legkedvezőbb pillanat megörökítésére – hangzottak Tasó László szavai, aki kiemelte, mennyire fontos, hogy az, akiben tehetség lakozik, ki is tudja használni, meg is tudja mutatni tálentumát, hogy hagyjon valamit maga után az utókornak. – A képek az örökkévalóságnak születnek, csakúgy, mint ahogy a játékmackók nyújtotta lelki élmény sem feledhető soha – fejezte be gondolatait a képviselő, majd megtekintette a természetfotókat, és elidőzött a mackók segítségével kialakított életképek mellett.

Már az első napon sokan voltak kíváncsiak a tárlat anyagára. A felnőttek elsősorban a fotókat csodálták meg, a gyerekeket, különösképpen az óvodásokat pedig a mackók világa varázsolta el.

Soltész Anna óvodás a macik sakkpartijára volt kíváncsi | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kedves Zilahi Enikő

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kepviseloi-vizit-az-epulo-nyiracsadi-bolcsodenel-5320285/

Borítókép: Tasó László és Szigeti Imréné a macibirodalomban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában