kiállításmegnyitó

2020.03.03. 17:32

Verseket rajzolni, képeket írni

A kiállítás anyagában kortárs debreceni költők 18 válogatott művéhez készítettek illusztrációkat.

Fotó: Olvasónk felvétele

A debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium „Véset” című kiállítása debütált a Konyári Művelődési és Ifjúsági Házban március 2-án. Az eseményt Vargáné Szabadka Tünde, a szakgimnázium igazgatónője nyitotta meg, aki ünnepi beszédében felhívta a figyelmet a kortárs művészetek kapcsolatépítésének jelentőségére és fontosságára. A kiállítás anyagában kortárs debreceni költők 18 válogatott művéhez készítettek illusztrációkat a gimnázium tanulói, akik a megnyitón fel is olvastak az irodalmi alkotásokból. A tanórán kívüli új kezdeményezésű komplex tehetséggondozó programban részt vevő szakemberek: Áfra János költő, Grela Alexandra illusztrátor, Molnárné Fábián Emese grafikus szaktanár, Rózsa István Tamás és Puskás Szabolcs rajz-festészet tanárok, Baloghné Juhász Margit magyartanár, a program szervezője.

Fotó: Olvasónk felvétele

A Vargáné Szabadka Tünde beszédében elhangzottak alapján a pályázati program célkitűzései között szerepelt, hogy komplex elméleti és gyakorlati alkotómunka közben fejlődjön a diákok képi-fogalmi, azaz szimbolikus gondolkodási képessége, ismerjék meg a képzőművészet és az irodalom közös területeit, a tehetséges tanulók megszeressék a hallható és látható nyelvet, bővüljön technológiai ismeretük mind manuális, mind digitális téren.

HBN

A kiállításon részt vett tanulók

Andirkó Máté, Balázs Krisztina, Fekete Blanka, Győrösi Laura Kata, Homoki Lili, Kálucz Sára, Kipe Boglárka, Lukács Márk Balázs, Nagy Dorina Dolli, Palóczi Petra Mónika, Szűcs Adrienn, Tóth Áron, Tóth Nikolett, Vadász Dzsenifer, Zsiros Ágnes Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában