Munkásszállás

2023.08.08. 15:42

Nem az emberekkel, hanem a körülményekkel van gondja a sárándiaknak

A helyieket aggasztják a jelenlegi körülmények, az önkormányzat határozottan együttműködésre sarkallja a kivitelezőt.

BDR Média

A kivitelező cég 20-22 vendégmunkást szállásolt el Sárándon erősen leromlott épületekben. A falubeliek szerint aggályos, hogy ennyi embernek viszonylag kis területen biztosítanak lakhatást, továbbá szükségleteik kielégítése miatt mobil vécéket állítottak fel az udvaron. De nem is ez a legfőbb problémájuk a sárándiaknak, hiszen ahhoz egy bizonyos határig nincs közük, hogy mi történik a kerítésen belül. Ahhoz viszont már van, hogy mi kerül ki az udvarról, ahol bizony elkezdődött a tereprendezés és az építkezés. Bár ez utóbbi körülbelül két hete áll. A faluvezető szerint hatóságok állíthatták le az építkezést – írja cikkében a Cívishír.

Nem az emberekkel, hanem a számukra teremtett körülményekkel vannak problémáink. Éppen ezért egy találkozót kezdeményeztünk a Hungary Huake Eng Kft. ügyvezetőjével, aki a problémák megoldásában együttműködőnek bizonyult az augusztus 3-i képviselő-testületi ülésünkön

– válaszolta a portál kérdésére Dézsi András, Sáránd polgármestere, akitől a közösségi oldalára írt bejegyzése kapcsán kérdezték, mi a baj a debreceni déli ipari park építésén dolgozó, Sárándon elszállásolt kínai vendégmunkásokkal.

Nincs kuka az ingatlanon belül, ezért a szemetet az utcán lévő gyűjtőkbe hordják. Aztán az udvarról kikerülő gallyakkal elzárják a járdát, ellehetetlenítve a gyalogosközlekedést. A közterület az közterület, úgy nem lehet használni, ahogyan azt ők teszik

– sorolja a lapnak a problémákat Dézsi András, hozzátéve, hogy a képviselő-testületi ülésen a lakossági problémákat illetően sikerült konszenzusra jutni a Kft. vezetésével, a megoldásban együttműködést mutatnak. Ha azonban nem lesz előrelépés, a hatóságokhoz és a nyilvánossághoz fordulnak majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában