Turizmus

2023.04.29. 15:14

Az első csobbanások már megvoltak a hajdúszoboszlói fürdőben – fotókkal, videóval

A tavalyi, rekordokat hozó szezon után idénre igen nehéz volt a tervezés, de a fürdővezető bizakodó.

Április 29-én 9 óra után néhány pár perccel érkezett meg az első vendég a hajdúszoboszlói fürdőbe

Forrás: Tóth Imre

Még nincs ugyan igazán strandidő, de aki unja a fedett termálvizeket és a vízről visszaverődő, erőlködő napsugarak vakítására vágyik, már most lubickolhat. Április 29-én 9 óra után néhány perccel érkezett meg az első vendég a hajdúszoboszlói fürdőbe. Nem mindennapi fogadtatást kapott, hisz ilyen csak egyszer van egy évben: a fürdő vezérkara állt sorfalat a bejáratnál, az érkezőt pedig Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója és Czeglédi Gyula polgármester köszöntötte. 

Czegle-Pinczés Enikő, Asztalos Viktor és Czeglédi Gyula
Czegle-Pinczés Enikő, Asztalos Viktor és Czeglédi Gyula 
Forrás: Tóth Imre

Asztalos Viktor volt az idei első betérő, akivel sebtében váltottunk néhány szót. Rövidke beszélgetésünkből kiderült, 8 éve lakik Szoboszlón, nagyon szereti a fürdőt, télen-nyáron kijár ide, ahogy csak ideje engedi.

 Mi is engedtük őt útjára, s magunk is végigsétáltunk a fürdőn, ahová április 29-én és május elsején ingyen léphetnek be a helyi lakosok. Szombat reggel még elvétve találkozhattunk fürdőzőkkel, de ahogy telt a délelőtt, egyre többen merültek el a gyógyvízben. S ahogy azt megszokhattuk a fürdővárosban, már most is nagyon sok külföldi szót hallhattunk. 

Bár májusban és június első heteiben csökkentett kapacitással működik a strand, de már ezen a hétvégén az elöl található 1-es, 2-es medencék, az első gyerekmedence, a hullám- és a pezsgőmedence üzemel, később pedig fokozatosan nyitják meg a többi részt is.

Czegle-Pinczés Enikőt arról kérdeztük, mit várnak az idei szezontól. Szavai szerint soha nem volt még olyan nehéz tervezni, mint most. 

Ha megnézzük a geopolitikai, gazdasági folyamatokat, akkor egyenként is olyan hatásaik vannak, hogy nehéz megállapítani, ezek a turizmusra miként hatnak majd. Próbálunk óvatosan optimisták lenni, az üzleti tervünkben az jelöltük meg, hogy a tavaly év forgalmának 90 százalékát hozzuk 2023-ban, de reménykedek benne, hogy a 2022-es forgalmat idén is elérjük

 – mondta. Ez nem kis cél, úgy, hogy az előző esztendőben minden idők legjobb árbevételét érte el a Hungarospa, 6 és fél milliárd forintot, több mint másfél millió vendégük volt és több mint 2,2 millió szolgáltatást értékesítettek. 


Arról a hagyományról, miszerint az első vendéget köszöntik, ekképp nyilatkozott: – Az első vendég meghatározza, hogy milyen a szezon. Azt mondják, szerencsét hoz a férfi vendég a háznál újévkor. Örülünk neki, hogy ebben az évben egy szoboszlóit tudtunk első vendégként köszönteni és annak is örülünk, hogy egy törzsvendéget köszönthettünk – árulta el.

Hagyomány, hogy a május elsejei hétvégén kinyit a strandfürdő, fontos, hogy megadjuk a módját ennek, hiszen ez egy ünnep

 – ezt már Czeglédi Gyula mondta portálunknak. A polgármester úgy véli, ahhoz, hogy a 30 hektáros strandnak nagyobbik része ki tudjon nyitni, összehangolt munkára van szükség. – A kemping előtt egyre több lengyel rendszámos lakókocsi várakozik, ez külön öröm számunkra, hogy a lengyel barátaink, a törzsvendégeink is visszatérnek hozzánk – jegyezte meg.

Minőségi szolgáltatás kell

Ahhoz, hogy törzsvendéggé váljon valaki, több minden kell; a kiváló gyógyvíz, a magas színvonalú szolgáltatások, a folyamatos fejlődés és megújulás, s bizony, a strandon elengedhetetlen jó vendéglátóegységek. Ismerős arccal találkoztunk most is, Jákób Gábor sürgött-forgott, üdvözölte a megjelenteket a különféle egységeket felvonultató büféje teraszán. Gabi idén már a 34. szezonját kezdte ezen a hétvégén, ez már bizony lángosban mérve is igen sok.

Jákób Gábor
Jákób Gábor
Forrás: Tóth Imre

– A fiam veszi át az irányítást, én már csak besegítő vagyok – jegyezte meg mosolyogva, mint mondta, ő a háttérben mozog inkább. Megosztotta, sok stabil dolgozójuk elhagyta őket, így most főként az újaknak segít a betanulásban, hisz neki ennyi év, sőt mondhatni évtized után, minden a kisujjában van. 

Nagyon sok a visszajáró vendég, ismerik az ízvilágunkat, tudják, hogy nálunk milyenek az ételek. A gulyáslevesnek olyannak kell lennie, mint ezelőtt volt, a marhahúsnak benne kell lennie. Van egy jó pár olyan étel, amelynél ugyanazt az ízvilágot meg kell tartani, hiszen ha ízlett a vendégnek, vissza fog jönni, mert tudja, hogy nálunk jót evett

 – részletezte, miért nem engedett soha a minőségből. A szakember-utánpótlással nekik is meg kell küzdeniük. Hangsúlyozta, meg kell fizetni a dolgozókat, van olyan embere, aki több mint húsz éve dolgozik nála. Elmondta, a tavalyi év csodálatos volt, nem lehet tudni, az idei szezon milyen lesz.

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában