Idényértékelés

2022.09.06. 20:00

A vártnál is jobban teljesített a szoboszlói strand

Túlszárnyalta az üzleti tervben kitűzött célokat a Hungarospa az idei szezonban.

A jó eredményt segítette a tartós strandidő, valamint a külföldi vendégforgalom visszaépülése is

Forrás: MW-archív

Túlszárnyalta az üzleti tervben kitűzött célokat a hajdúszoboszlói Hungarospa az idei szezonban. Ez pedig igaz mind a vendégforgalom, mind az árbevétel tekintetében.

A hajdúszoboszlói komplexum vezetése arról tájékoztatta portálunkat, hogy májustól augusztusig 42 százalékkal több vendégforgalmat realizáltak, mint 2021. év azonos időszakában. Úgy fogalmaztak, ebben segítségükre volt a jó idő, hozzájárult a hatékony promóció, valamint a külföldi vendégforgalom visszaépülése.

Júliusban voltak a legtöbben

Utóbbi tekintetben nem volt akadály, így aztán nem is csoda, hogy korábbi évekhez hasonlóan idén is a külföldi vendégek voltak többségben a belföldiekkel szemben Hajdúszoboszlón – főleg a főszezonban. Megtudtuk azt is, hogy

a látogatók több mint 40 százalékát lengyel nemzetiségűek adták, 38 százalékát a magyarok, míg a harmadik helyen a román vendégek állnak 15 százalékkal.

– Látogatóink között tudhatunk még német és szlovák nemzetiségűeket is. Összességében a vendégforgalom kétharmadát teszik ki a külföldi vendégeink – összegezték.

Összességében a vendégforgalom kétharmadát teszik ki a külföldi vendégek
Forrás: Napló-archív

Az idei csúcs júliusban született meg, ebben a hónapban ugyanis volt olyan nap, amikor a 15 ezer feletti napi látogatószámot is elérte a Strandfürdő.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában