Fejlesztés

2023.02.13. 10:41

Az egyre súlyosabb férőhelyhiányt oldanák meg a beruházásokkal Mikepércsen

Többlettámogatást kapott a mikepércsi óvoda és bölcsőde fejlesztése is

Legutóbb a Petőfi utca régi csendőrlaktanya épületében alakítottak ki egy csoportszobát

Forrás: Napló-archív

Több mint 133 millió forint kormányzati többlettámogatást kapott Mikepércs önkormányzata a Csodavár Óvoda fejlesztésére – derült ki a Magyar Közlöny idei 21. számából. Ezzel 358 millió 765 ezer forintra változott a projekt támogatása, melynek eredményeként a Petőfi óvodát 3 csoportszobával váltják ki és a Tisza István utcai telephelyet bővítik 3 új, 75 férőhelyes csoportszobával, a hozzá tartozó gyermeköltözőkkel, mosdó helyiségekkel, felnőtt vizesblokkal, és egy teljes óvodát befogadni képes tornaszobával. 

A Magyar Közlönyben olvasható az is, hogy felgyorsulhat a mikepércsi bölcsőde bővítése, további 111 millió forint kormányzati támogatást kapott a beruházás. A projekt célja a meglévő, 3 csoportszobával és 42 férőhellyel rendelkező bölcsőde bővítése további 2 csoportszobával és 28 férőhellyel az intézményben felmerült egyre súlyosabb férőhelyhiány megszüntetése érdekében. A támogatás összköltsége így már meghaladja a 308 millió forintot. HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában