Civaqua-program

2023.02.17. 14:36

Debrecen alpolgármestere friss hírekkel jelentkezett a Civaqua kapcsán

Zajlik a Civaqua 2/a ütemének tervezése

Forrás: Balázs Ákos Facebook-oldala

Balázs Ákos péntek délután Facebook-oldalán megerősítette, már zajlik a Civaqua 2/a ütemének tervezése.

– A Civaqua-program egyik legfontosabb eleme a Nagyerdő talajvízszintjének megemelése, melyhez szükséges egy szivárogtató tavat kialakítani. Ennek a részleteit egyeztettük a tervezőkkel, a Tivizig munkatársaival és a Zöld munkacsoporttal – írta a vezető közösségi oldalán.

Ahogy azt korábban megírtuk, Balázs Ákos csütörtöki sajtótájékoztatón ismertette a városüzemeltetési és zöldterületi részeket érintő célkitűzéseket, melyekről jövő héten tárgyalnak majd a közgyűlésen.

Az alpolgármester nyomatékosította, hogy a Civaqua-program továbbra sem az akkumulátorgyár kiszolgálását hivatott biztosítani. November végére elkészül az első ütem, ezzel párhuzamosan pedig zajlik a 2/A ütem tervezése 500 millió forintból, ami június végére készülhet el. A 2/B ütemhez 700 millió forintot a város biztosít, így a második ütem tervezése a Vekeri-tóig fog eljutni.

– Jelenleg Debrecen napi 75 ezer köbméter felszín alatti és 30 ezer köbméter felszíni vízutánpótlással rendelkezik. Az első ütemnek eredményeként jelentősen erősödik a cívisváros vízmérlege, akár 10-20 ezer köbméterrel növekedhet a város vízellátása – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában