Nem tudnak aludni

2022.08.23. 11:24

Mi okozza a zajokat éjszaka a Petőfi téren?

Az úttisztító gép is csak bizonyos időközönként zavarhatja az ott élőket.

Az önkormányzat által megbízott vállalkozó ütemezetten végzi az utak takarítását

Forrás: Illusztráció, MW-archív

Egy Petőfi téren élő olvasónk azt panaszolta szerkesztőségünknek, hogy éjjelente olyan takarítógépek zaját kell hallgatniuk, melyek miatt a lakók nem tudnak aludni. Régebben már panaszt tett az önkormányzatnál emiatt, akkor intézkedtek is, és egy ideig csend volt, újabban azonban ismét elviselhetetlen zajjal járnak a takarítógépek éjszakánként. Portálunk megkereste a debreceni polgármesteri hivatalt a problémával kapcsolatban.

Mint mondták, a Petőfi tér városszépítő rekonstrukciós munkálatai munkanapokon 7 órától 17 óráig tartanak, szombaton pedig 7 órától a kora délutáni időszakig. Ezzel összefüggésben elmondható tehát, hogy esti, hajnali munkavégzés nem történik. A területen azonban a köztisztasági feladatokat ellátó – az önkormányzat által megbízott – vállalkozó minden évben ütemezetten látja el a szilárd burkolatú utak gépi seprési feladatait – írták.

Rövid ideig

Ez márciustól júliusig havi 2, augusztusban havi 4, míg a szeptember és november közötti időszakban havi 2 alkalommal jelent éjszakai takarítást az ott élők és a téren közlekedők komfortérzetének növelése érdekében.

– A munkavégzés időpontjának megválasztásakor fontos szempont volt, hogy a lassú haladásra képes úttisztító gép ne zavarja meg a napközbeni intenzív járműforgalmat.

A munkavégzés az éjszakai csendben zavaró lehet az ott élők számára, azonban szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez rendkívül ritka, és alkalmanként mindössze néhány percet vesz igénybe. Ezen időszakra köszönettel kérjük a lakók szíves türelmét, és azt, hogy a tiszta, élhető környezet megteremtésének aktív közreműködői legyenek – válaszolta érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában