Jelentős fejlesztés

2021.11.11. 11:13

Új épületszárny is létesülhet a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

Az intézmény bázisa újul meg teljesen.

Forrás: Debreceni Egyetem

Megjelent az Ótemető utcai campus fejlesztésével kapcsolatos ajánlatkérés; a Debreceni Egyetem Műszaki Karának „A” és „B” épületét négy év alatt korszerűsítenék, bővítenék. A beruházó az állami BMSK Zrt., az ajánlatok benyújtásának határideje december 9.

Az EU-s közbeszerzési portálon olvasható információk szerint a két épületet hídfolyosóval kötnék össze. A mintegy 12 ezer négyzetmétert érintő fejlesztések nem akadályozhatják az oktatást, így a kivitelezés négy ütemben fog megvalósulni. A 6 szintes „A” épületben található a műszaki kar központi vezetői és adminisztrációs egysége, a tanszékek, a szemináriumtermek, a gyakorlati laborok, a tanulói terek, az éttermi blokk, a könyvtár, a tornaterem stb. A 3 szintes „B” épület mechatronikai mérnöki tanszéknek, oktatáshoz szükséges laboroknak, elméleti oktatótermeknek ad otthont.

A tervek alapján a munkálatok első ütemében az „A” épület Virág utca felőli új épületszárnyát építik meg az aula bővítésével és az új főbejárati blokk kialakításával. A második szakaszban a „B” épület teljes felújítása történik meg épülettoldással, emeletráépítéssel, a hídfolyosót is ekkor építik meg. A harmadik az „A” épület keleti épületszárnyának felújítását és homlokzati átalakítását hozza az Ótemető utcai lépcsőház vonaláig. A negyedik az „A” épület Ótemető utcai épületszárnyának komplex felújítását tartalmazza homlokzati átalakítással.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában