közmunka, parkgondozás, tormafesztivál

2019.09.06. 18:44

Gépek vásárlásra adtak be pályázatot Kokadon

Zajlik az élet a kis faluban. Rövid hírek.

Fotó: Molnár Péter

A jelentősen lecsökkent közmunkásszám miatt az önkormányzat kezdeményezte a szaktárcánál, hogy célzottan támogassa a közterületek karbantartását. Mivel Kokadon nagyon kevés a közmunkás, az utcák, parkok gondozására szolgáló gépek vásárlásra adott be pályázatot az önkormányzat.

Alig maradt közmunkára ember

A korábbi 25-30 helyett jelenleg csupán 5-6 embert foglalkoztat közmunkában a település önkormányzata. A még meglévő közmunkások a település rendben tartásán dolgoznak. Mint azt Ozsváth István polgármester elmondta, szinte minden közfoglalkoztatott el tudott helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon, Dunántúlra is többen elmentek.

Jövőre megrendezik a tormafesztivált

Orvosi műszerek beszerzésére 3 millió forintot, a közösségépítő programban tormafesztivál 2020. évi megrendezésére 5 millió forintot nyert Kokad a Magyar Falu Program pályázaton. Az orvosi rendelő felújítására 30 millió forint támogatást kért a falu, ezt a pályázatot tartaléklistára tették – tudtuk meg Ozsváth István polgármestertől.

HBN

Borítóképünkön Ozsváth István, Kokad polgármestere látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában