táboroztak a gyerekek

2019.07.28. 19:29

Három diák a „Hét rendőre”

Mentősök, katonák, tűzoltók bemutatója színesítette a harmadik Zsarutábor programkínálatát Hajdúdorogon.

Fotó: Miska Andrea

Fotó: Miska Andrea

A helyi művelődési ház legizgalmasabbnak ígérkező nyári táborában töltött el egy hetet tizenkilenc alsós kisdiák. A közösségi ház művelődésszervezője, Nagyhaju Sándorné érdekes és izgalmas feladatokkal várta a lelkes gyereksereget július 22. és 26. között.

Izgalmas programok

Nyitányként az Országos Mentőszolgálat munkatársa, Bárány Miklós érdekfeszítő előadáson mutatta be az életmentők mindennapi feladatait. A táborlakókat a magyar honvédség debreceni hadkiegészítő parancsnokságának századosa, Farkas Gábor is meglátogatta, aki a rendkívül hasznos, koncentrációt fejlesztő airsoftozás világába kalauzolta el az ifjúságot. A hét közepén a rendvédelmi szervek közül a debreceni és hajdúböszörményi rendőrkapitányság munkatársai a biztonságos közlekedés szabályaival, azok gyakorlati bemutatásával ismertették meg a fiatalságot.

A lánglovagok sem maradhattak ki a sorból, a hajdúnánási tűzoltóság hivatásosai látványos szimulációt hajtottak végre. A gyakorlati bemutatón lélegzet-visszafojtva figyelték a „zsarutanoncok” hogyan szabadítják ki a közlekedési baleset roncsba szorult sérültjeit hidraulikus vágó eszközök segítségével a tűzoltóság szakemberei. Az eseménydús héten a Vekeri-tóra tett látogatás üde színfoltja volt a programok sorozatának, hiszen a lovasrendőrök életébe nyertek bepillantást a táborozók. Ezen a napon a debreceni a Laserforce Arénában tett látogatás is izgalmas programnak bizonyult.

 

A „Hét rendőre” kitüntető címet a diákok közül többen is kiérdemelték az idei esztendőben. Koszta Fanni segítőkészségéért, Váncsa Gergő példamutató magatartásáért, valamint Tóth Gergely bátorságáért és ügyességéért viselheti a harmadik zsaru tábor apróságainak járó megtisztelő címet.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában