Helyi közélet

2017.10.18. 13:41

További háziorvosi rendelők felújítása a cél

Debrecen - Újabb három rendelő renoválását kezdeményezi az önkormányzat.

Debrecen - Újabb három rendelő renoválását kezdeményezi az önkormányzat.

Az Epreskert utcai háziorvosi rendelő infrastruktúrájának fejlesztésére 150 millió, a Darabos utcaira 84 millió, a Sas utcaira 55 millió forintot igényelne egy pályázaton a debreceni önkormányzat – derül ki egy, a csütörtöki közgyűlés elé kerülő előterjesztésből. Az anyagban az is olvasható, hogy a már előkészítés alatt álló rendelőmodernizálásokhoz is kérnének pluszforrásokat. Például a Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztésére 15 milliót, a Jánosi utca 14. szám alatti háziorvosi rendelőre 5 millió forintot irányoznának elő. A Kassai úti létesítmény felújítása májusban, az Apafi utcaié pedig a múlt héten készült el.

Többletforrás kell

Amennyiben a csütörtöki közgyűlés jóváhagyja, plusz forrásokat kérne az önkormányzat a pályázat kiírójától a Füredi út 42. szám alatti háziorvosi és fogorvosi rendelőre (16 millió), a Böszörményi út 136. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői rendelő korszerűsítésére (2 millió), a Víztorony utca 11. szám alatti gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat ingatlanának fejlesztésére (12 millió) és a Nagysándor-telepi épületre (10 millió forint értékben). Ezen beruházások elindításához a helyhatóság tavaly összesen már több mint félmilliárd forint támogatást nyert el.

A forrásemelést az indokolja, az építőipari anyagárak 30 százalékkal megemelkedtek a pályázat benyújtása óta, így a vállalkozók is magasabb árakkal dolgoznak, amit a jelenleg zajló közbeszerzési eljárások során kapott árajánlatok is alátámasztanak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában