Helyi közélet

2017.07.05. 13:35

Idővel Debrecen lehet Magyarország első világító pontja

Debrecen - A tudományos innovációs fejlesztésben a cívisváros az ország „éltanulója”.

Debrecen - A tudományos innovációs fejlesztésben a cívisváros az ország „éltanulója”.

A városban minden adottság megvan ahhoz, hogy Magyarországról elsőként Debrecen, mint világító pont, felkerüljön a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének térképére. Ezen most az ország sötét folt – ezt Luis Sanz, a 71 országot képviselő szervezet elnöke mondta szerdai debreceni látogatásán, ahol a Debreceni Nemzetközi Repülőtér Innovációs és Inkubációs központjában fogadta Barcsa Lajos alpolgármester és Csukás Endre, a Xanga csoport igazgatója.

Fotó: Derencsényi István

Luis Sanz azután mondta el véleményét Debrecen előrelépési lehetőségéről, hogy meghallgatta vendéglátói előadását az egyetemről, a városról, az ipari parkokról, a fejlődési irányokról. A látogatást Barcsa Lajos Debrecen bemutatkozására kiváló lehetőségnek nevezte.

Magas hozzáadott érték – ez jellemzi Debrecen iparfejlődését

– Ez pedig jó kiindulás ahhoz, hogy a vendégünk kapcsolatrendszerével a városba újabb, magas hozzáadott értéket képviselő cégek költözzenek. Ezt segítheti elő Luis Sanznak, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetsége elnökének debreceni látogatása – fogalmazott Barcsa Lajos alpolgármester a várost bemutató szerda délelőtti eseményen. Hozzátette, a debreceni beruházások elmozdultak az autóipar felé.

A Napló kérdésére Luis Sanz elmondta: Debrecennek jó esélyei vannak az előrelépésre a tudományos innováció területén, hiszen kijelölték a fejlesztési területeket és kiváló az együttműködés a privát szféra, az egyetem és a város között. Fontos, a város perspektívát kínál és vonzó az alkalmazottaknak, a fiataloknak is. Lényeges, hogy Debrecen ne csak Magyarországról, hanem a tágabb régióból is nézve is csábító legyen. Ebben nagy szerepe van a 2019-ben induló nemzetközi iskolának is.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában