Helyi közélet

2017.04.04. 13:25

Olvasói levél: "A turizmus éve lesz 2017"

Hajdúszoboszló - <em>A kormány 300 millió forint értékű Erzsébet Utalványt postázott el az elmúlt év végén 71 országban élő magyar nyugdíjasoknak, 52 millió 200 ezer forint postaköltségen. Ezt a nemes cselekedetet azonban beárnyékolja, hogy a 10 ezer forintos Erzsébet Utalványt csak Magyarországon lehet élelmiszer vásárlásra felhasználni. Ezért azóta is csak arra tudok gondolni, mennyire ésszerűtlen volt ez a döntés</em>.

Hajdúszoboszló - A kormány 300 millió forint értékű Erzsébet Utalványt postázott el az elmúlt év végén 71 országban élő magyar nyugdíjasoknak, 52 millió 200 ezer forint postaköltségen. Ezt a nemes cselekedetet azonban beárnyékolja, hogy a 10 ezer forintos Erzsébet Utalványt csak Magyarországon lehet élelmiszer vásárlásra felhasználni. Ezért azóta is csak arra tudok gondolni, mennyire ésszerűtlen volt ez a döntés.

Ám Rétvári Bence államtitkár bejelentése alapján már rájöttem, hogy tévedtem. A mindig, mindent megmagyarázó államférfi ugyanis kijelentette, hogy a külföldön élő nyugdíjasaink Magyarországra utazva felhasználhatják a 10 ezer forintos Erzsébet Utalványt. Ezek után egyértelmű, hogy az Ausztráliában, Dél-Afrikában és más távoli országokban élő nyugdíjasok tömege özönlik hazánkba. Az is elképzelhető, hogy a légitársaságoknak a menetrendtől eltérően különjáratokat kell indítani. Így megtelnek a magyar szállodák és fellendül a magyar turizmus. A kormánynak azonban segíteni kell az ideérkezőket, ezért még egy levelet érdemes feladni címükre, amelyben közlik, hogy melyik élelmiszerbolt fogadja el az utalványt. Valószínű, hogy a kormány ezen döntése azért született, mert az így is kedvezően alakuló idegenforgalmat igyekeznek még jobban növelni.

- Dr. Takács Imre, Hajdúszoboszló -


Az idén várhatóan ismét Hajdúszoboszló lesz Magyarország legnépszerűbb vidéki települése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában