Helyi közélet

2017.02.27. 15:04

Több mint három évet kapott a polgári késelő

Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 decemberében T. J. vádlottat két rendbeli testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője téves jogi minősítés miatt enyhítésért fellebbezett.

A tényállás szerint 2016 februárjában a vádlott Polgáron egy sörözőben szóváltásba keveredett T. I. sértettel, de tettlegesség nem alakult ki. Másnap a vádlott azonban ismét betért a kocsmába, méghozzá több alkalommal is, ahol ittas állapotba került. Eszébe jutott az előző napi szóváltás, s ekkor a szintén ittas T. I. mögé lépett, majd a nála lévő pillangókéssel vesetájékon szúrta a férfit. Mindezt észlelve D. F., az ügy másik sértettje megpróbálta elvenni a kést a támadótól, azonban ekkor T.  J. őt is megsebezte, a mellkasán érte a szúrás.

A vádlott ezt követően távozott a helyszínről. Időközben T. I. bejelentette a történteket a rendőrségre. T. I. 8 napon túl, D. F. 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

- Debreceni Ítélőtábla -


T. János a megszúrt férfi védelmére kelő vendégbe is belemártotta a pengét.

 

Csendes embernek ismerték az idősödő férfit, aki egy polgári sörözőben késelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában