A törzsvendégek nem értik, hogy mi törhetett rá a támadóra

Akt.:
A törzsvendégek nem értik, hogy mi törhetett rá a támadóra
© Fotó: police.hu
Polgár – Csendes embernek ismerték az idősödő férfit, aki egy polgári sörözőben késelt.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoznak azzal a polgári férfival szemben, aki két embert szúrt meg vasárnap délután egy sörözőben. A megyei rendőr-főkapitányság hétfői közlése szerint a gyanúsított, T. János (63) a támadást követően elmenekült, de a rendőrök később az otthonában elfogták. A férfi – aki egyik áldozatát életveszélyesen megsebesítette – őrizetbe került, kezdeményezték előzetes letartóztatását. Rendőrségi információink alapján a tettes pillangókéssel hátulról döfte meg az egyik vendéget, míg egy másiknak könnyű, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Nem jellemző a vita

Értetlenül és sokkolva állnak a történtek előtt annak a sörözőnek törzsvendégei, ahol egy férfit életveszélyesen, egy másikat könnyebben sebesített meg egy vendég vasárnap délután. Állításuk szerint komolyabb viták is csak elvétve fordulnak elő a vendéglátóhelyen, ahol gyakorlatilag mindenki ismer mindenkit. A Naplónak hétfő délben a helyiek úgy nyilatkoztak, a megsérült 42 és 44 éves áldozatok sűrűn megfordultak a „csehóban”, míg T. János (63) ritkábban tért be.

Jobban vannak

– Az agresszivitás egyikükre sem jellemző, tudtommal konkrét konfliktus nem állt fent a felek között. A szurkáló általában csendben fogyasztotta el az italát, sosem volt vele komolyabb probléma. Nem igazán értettem, hogy miért egy pillangókéssel érkezett aznap. Az egyik áldozatot hátulról szúrta meg, neki az utcán próbáltam segítséget nyújtani a mentők megérkezésig – tudtuk meg a helyszínen egy neve elhallgatását kérő férfitől. Ő azt mondta, a hátulról megszúrt áldozatnak a belső vérzése miatt körülbelül egy hetet kell kórházban töltenie.

– A másik ismerősömet a szíve fölött érte a szúrás, őt intenzív osztályon ápolják. Sikerült már beszélnem velük, szerencsére jelentősen javult az állapotuk – tette hozzá.

A vendéglátóhelyen tájékozódva úgy tudni, T. János az utóbbi időben magánéleti nehézségekkel küzdött. Volt, aki szerint egy hozzátartozóját gyászolta, más úgy vélekedett, pillanatnyi elmezavara lehet magyarázat a bűncselekményre.

HBN


A rendőrök elfogták a polgári késelőt
Polgár – Egy nő tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. február 14-én 13 óra 39 perckor arról, hogy egy polgári presszóban az egyik férfi késsel megszúrt két vendéget.

hirdetés