Helyi közélet

2016.10.28. 11:31

Besurranó tolvajt kószált a Vörösmarty utcán, de hamar lebukott

Debrecen - A debreceni nyomozók őrizetbe vették a 19 éves gyanúsítottat.

Debrecen - A debreceni nyomozók őrizetbe vették a 19 éves gyanúsítottat.

A rendelkezésre álló adatok szerint október 27-én 13 óra 15 perc körül Debrecenben, egy Vörösmarty utcai társasház egyik lakásának nyitva hagyott ajtaján bement egy férfi, aki megpróbált ellopni az előszobából egy táskát. Az ott lakó idős bácsi meglátta a hívatlan vendéget és számon kérte, hogy mit keres a lakásban. Az ismeretlen azt mondta, hogy a fodrászt keresi, majd kiment és átsétált a szemben lévő fodrászatba. A sértett felesége észrevette, hogy a táskájában kutatott a férfi, ezért bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező járőrök a kapott személyleírás alapján a Petőfi téri buszmegállóban felismerték és igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. József, akit elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. Kihallgatásán a helyi lakos beismerő vallomást tett. A 19 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy körülbelül két hónapja ugyanabba a lakásba – a nyitott ajtón keresztül – besurrant, majd az előszobából egy táskát eltulajdonított, mivel abban értéket nem talált, eldobta az udvaron.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – őrizetbe vétele mellett – lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást B. Józseffel szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai a hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében:

  • Csak akkor és ott legyen nyitva ajtó/ablak, ahol oda tud rá figyelni!
  • Ne hagyja táskáját, kulcsait a bejárati ajtó közelében!
  • Készpénzét, ékszereit ne hagyja jól látható helyen!
  • A földszinten, alsóbb szinteken lakókhoz akár az erkélyen keresztül is be tudnak menni, ezért az erkélyajtót is csak akkor hagyják nyitva, ha abban a szobában tartózkodnak!
  • A bejárati ajtóra érdemes nyitásérzékelőt szerelni, így azon nem lehet észrevétlenül bejutni.
  • Amikor elmegy otthonról, ne hagyjon nyitva semmit, ablakot, ajtót gondosan zárja be még akkor is, ha rövid időre tervezi a távollétet!
  • Előfordulhat, hogy a nyitva hagyott ajtón betérő elkövetővel szembetalálkozunk, vagy tetten érjük. Ha lehet, tartsuk vissza, de ha erőszakos, akkor saját testi épségünk védelme és az áldozattá válás elkerülése érdekében ne próbálkozzunk ezzel, hanem azonnal értesítsük a rendőrséget.
  • Tanácsaink megfogadásával sokat tehetnek annak érdekében, hogy a hasonló jellegű bűncselekményeket megelőzzék.

    - police.hu -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában