Helyi közélet

2016.10.22. 16:59

A boldog dolgozó jobban húz

Debrecen - Hat tipp ahhoz, hogyan növelheti a tulajdonos a munkatársak elégedettségét és hatékonyságát.

Debrecen - Hat tipp ahhoz, hogyan növelheti a tulajdonos a munkatársak elégedettségét és hatékonyságát.

A boldog munkatársak előnye nyilvánvaló és magától értetődő. Számos tanulmány szerint a munkatársak elégedettsége összefüggésben áll teljesítményükkel - egy lehangolt munkahelyi környezet egyszerűen lehetetlenné teszi a sikeres együttműködést.

Kimerültté válnak

A demotivált alkalmazottak kimerültté válnak, mely negatívan hat teljesítményükre. A jó hír az, hogy a dolgozók ösztönzése egyáltalán nem lehetetlen feladat! Ehhez Eric Samson, az entrepreneur.com szerzője hat tippet ajánl: Fogalmazza meg konkrét céljait és elképzeléseit! Gyakran előfordul, hogy az alkalmazottak újra és újra beleesnek ugyanabba a hibába. A meghatározott célok elősegítik az elkötelezettségüket, és lehetővé teszik számukra az ahhoz szükséges feladatok pontos megértését. Legyen átlátható! A konkrét célok és elképzelések mellett átláthatóvá kell tennir a vállalatát is. Az átláthatóság hozzájárul a munkahelyi bizalom eléréséhez. Az elbocsátások rémhíre vagy a gazdasági visszaeséstől való félelem csak azt eredményezi, hogy elbizonytalanítja a beosztottakat. Ennek ellenére az őszinteség a legfontosabb.

Rátalálni a profilra

Segítsen a munkatársainak, hogy megtalálják szakmai profiljukat! A fiatalabb munkavállalóknál magasabb mobilitás figyelhető meg, vagyis a karrier gyorsabb elérése érdekében hajlamosabbak a gyakori munkahelyváltásra. De ez nem mindig igaz! Ha Ön azért dolgozik, hogy folyamatosan motiválja a munkatársait, ők is keményebben fognak dolgozni a tulajdonosért. A hűség, hűséget szül. Tegye lehetővé a munkatársak számára, hogy saját maguk alakítsák ki napirendjüket! A megszokott 8 órás munkaidő monotonitása idejétmúlt. Lehetővé kell tenni számukra, hogy ne a munkahelyen eltöltött idő, hanem produktivitásuk, hatékonyságuk alapján ítéljék meg őket. Ez a szabadság jutalma! A munkatársai dolgozhassanak otthonról! A legtöbb irodai feladat ma már számítógép-alapú, amely lehetővé teszi a munkatársak számára az otthoni munkavégzést. És végül legyen kevesebb megbeszélés! A megbeszélés minden sikeres vállalat életében létfontosságú, hiszen elősegíti a kommunikációt és a szabad eszmecserét, viszont megfelelő struktúra nélkül könnyen felesleges időpazarlássá válhat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában