Helyi közélet

2016.03.21. 13:35

Péter Bence otthon remekelt

Hajdúböszörmény - Helyi zenei tehetségek mutatkoztak be hagyományteremtő szándékkal.

Hajdúböszörmény - Helyi zenei tehetségek mutatkoztak be hagyományteremtő szándékkal.

Szülővárosában játszott az immár nemzetközi hírnévvel is büszkélkedő ifjú zongoraművész. Majdnem ezren látták a Hangok forradalma című rendezvényt: Péter Bence zongoraművész és a Hajdúböszörményi Ifjúsági Fúvószenekar közös koncertjét, amely a nemzeti ünnepen és annak előestéjén is megtöltötte a művelődési központ színháztermét. Saját és közös előadásaik nagy sikert arattak. Ennio Morricone-egyveleget és a Harry Potter zenéjét adták elő annyi érdeklődővel, hogy akár harmadik koncertet is rendezhetnének. A fellépők további terveikről sajtótájékoztatón számoltak be pénteken. A fúvósokat vezető Tanyi Zoltán karnagy már korábban sikerre vitte a zenekarral a két említett témát, Bencének az volt a feladata, hogy átírja zongorára. A közös munka hatalmas siker volt az előadók profizmusának köszönhetően.

Tavaly a Star Wars klasszikussá vált szólamaival hódította meg a világot Péter Bence. Videóját már rengetegen megosztották az interneten, többek közt az eredeti filmekben Darth Vader szerepét játszó színész, David Prowse is. Az Ellen Show műsorának oldalára is feltöltötték Bence videóját, az elképesztően sokak által megnézett Jackson-feldolgozást, nemrég Radics Gigit kísérte zongorán Svájcban, e sorok megjelenésekor pedig Hongkongba utazik. Aztán Kanada, majd egy francia fesztivál várja. A további terveiről kérdeztük.

– Erősen dolgozom az új albumomon, ami őszre jöhet ki, emellett videóklipeket forgatok, meghívásoknak teszek eleget. Sokat vagyok otthon, illetve Budapestre ingázom, de mostanság „bőröndben élek” – fogalmazott a fiatalember, aki egy éve immár kétfős menedzsmenttel dolgozik.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában