Helyi közélet

2016.01.03. 16:08

Majom-mese

<em>A kínaiak szerint 2016 a Majom éve. Jó, lehet, hogy az egész úgy hülyeség, ahogy van, de mégiscsak az egyik legősibb civilizáció mondja ezt, olyan, am</em><em>elyiket nem sírfeliratokról, papirusztekercsekről, konkvisztádorok nagyot mondó elbeszéléséiből ismerünk, hanem onnan, hogy lassan fele áron jobb okostelefont készít, mint az iPhone. Nem mellesleg a második számú világhatalom, amelyik éppen azzal cseszteti az első számút, az USA-t, hogy mesterséges szigeteket hoz létre ázsiai tengereken, s ebből hamarosan nagy baj lesz.</em> Ratalics László írása.

A kínaiak szerint 2016 a Majom éve. Jó, lehet, hogy az egész úgy hülyeség, ahogy van, de mégiscsak az egyik legősibb civilizáció mondja ezt, olyan, amelyiket nem sírfeliratokról, papirusztekercsekről, konkvisztádorok nagyot mondó elbeszéléséiből ismerünk, hanem onnan, hogy lassan fele áron jobb okostelefont készít, mint az iPhone. Nem mellesleg a második számú világhatalom, amelyik éppen azzal cseszteti az első számút, az USA-t, hogy mesterséges szigeteket hoz létre ázsiai tengereken, s ebből hamarosan nagy baj lesz. Ratalics László írása.

Szóval, tekintve, hogy a Majmot olyan bizalomgerjesztő tulajdonságokkal ruházzák fel ezek a kínaiak, mint a józanság, az éles eszűség, vagy a sokoldalúság, amelyek mint tudjuk echte magyar sajátosságok, akár derűs orcával is fordulhatnánk a jövő felé, hiszen a „hungarian fairy tail”, a magyar tündérmese, ahogy Matolcsy György korábban fogalmazott, mibelőlünk 2016-ban már azelőtt menthetetlenül a világra fog buggyanni, hogy a Majom éve február 8-án egyáltalán elkezdődik. De azon sem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy a magyar nem csak Isten és az Európai Unió kiválasztott népe, hanem ab ovo a Majom is tőle származik.

Én speciel annyira hiszek a kínai horoszkópban, mint a tündérmesékben. De – fogadkozók figyelem – vallom, hogy az ember az, amit tesz, és kívánom, hogy 2016-ban nekünk, magyaroknak, tényleg minden sikerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában