Helyi közélet

2015.12.08. 17:03

Időjárás-jelentés - 2015. december 8.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Európa déli és közép-keleti részének időjárását továbbra is anticiklon alakítja. Ennek peremén haladnak a borult, szeles, csapadékos időjárást okozó alacsony nyomású képződmények. Ciklon örvénylik Izland partjainál, valamint az Ural előterében, amelyek elsősorban a Brit-szigeteken és a Kelet-európai-síkság területén okoznak jelentősebb csapadékot, az Ural előterében havazást, hózáport. Ezzel szemben az anticiklon területén, csendes, nyugodt, több helyen tartósan borult, az évszakhoz képest enyhe időjárás tapasztalható. A Földközi-tenger menti országokban a legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 20 fok közelében alakul. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását is ez a magasnyomású képződmény és a hatására kialakult hidegpárna alakítja, jellemzően borult, párás időre lehet számítani, többfelé szitálással.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Borult, párás, néhol ködös idő várható, szerdán legfeljebb csak kisebb körzetekben szakadozhat, vékonyodhat el a felhőzet. Szitálás a borult területeken bárhol lehet, szerdán késő délutántól az Északi-középhegység térségében hószállingózás is előfordulhat, majd estétől a Nyugat- és Észak-Dunántúlon egyre többfelé elered az eső. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt lesz, majd szerda estétől a Kisalföldön és az Alpokalján fokozatosan megerősödik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4 fok körül alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2, 6 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában