Helyi közélet

2015.12.02. 07:24

Felújítják a Kenézy belgyógyászatát, soha nem látott átalakítás jön

Debrecen - A négyszintes épület korszerűsítése a tervek szerint december végére készül el.

Debrecen - A négyszintes épület korszerűsítése a tervek szerint december végére készül el.

Megkezdődött a Kenézy Kórház belgyógyászati épülettömbjének felújítása. Modrovics József, az intézmény projektmenedzsere lapunknak elmondta: az 1980-ban épült, több mint ötezer négyzetméteres komplexum olyan teljes körű rekonstrukción esik most át, amilyenen még soha.

Komfortosabb szobák

Újraszigetelik a lapostetőt, műanyag ajtókkal-, hőszigetelt ablakokkal váltják a régieket, kicserélik az elhasználódott víz- és gázcsöveket, csatornákat, elektromos vezetékeket, burkolatokat. Új lifteket építenek be, teljesen akadálymentessé válik az épülettömb. A betegek kényelmének javítása érdekében megszüntetik a hatágyas kórtermeket, a legnagyobb kórtermek négyágyasok lesznek. Minden szobában olyan vizesblokkokat alakítanak ki, amelyekhez zuhanyzók is tartoznak majd. Korszerűsítik az informatikai hálózatot. Miközben úgynevezett szub­intenzív osztályt hoznak létre, a pulmonológia máshová költözik.

Szafkó Tamás, a Kenézy Kórház pályázati osztályának vezetője hozzátette, hogy a belgyógyászati tömb 1,2 milliárd forintos felújítása a Debreceni Egyetem és a Kenézy Gyula Kórház közös pályázatának keretében valósul meg, egy konzorciumi formában.

(A klinika területén egy onkológiai labor épületét újították fel 60 millió forintért.) A megújult belgyógyászati tömbben a tervek szerint a jövő esztendő elején kezdődhet meg újra a betegellátás.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában