Helyi közélet

2015.11.16. 12:02

A közjóért fogott össze Hajdúsámson és Debrecen

Hajdúsámson - „Esély-Háló” címmel a közelmúltban területi együttműködést segítő programokat alakítottak ki a debreceni járásban.

Hajdúsámson - „Esély-Háló” címmel a közelmúltban területi együttműködést segítő programokat alakítottak ki a debreceni járásban.

A projektet lezáró, jó gyakorlatokat bemutató konferenciát Hajdúsámsonban tartották november 11-én. Köszöntőjében Antal Szabolcs polgármester kiemelte, a program középpontjában a partnerség állt, és a két város, Debrecen és Sámson együttműködése példaértékű volt.

Megvalósították az Egészség-Tér című programot két helyszínen, hogy az egészséges életmód népszerűsítését célozzák meg. Hálóvetők – civilek a közösségekért címmel ismeretterjesztő, érzékenyítő, motiváló kisfilmek készültek a Debreceni Televízió gyártásában, melyek célja a helyi esélyegyenlőségi programhoz kapcsolódó jó példák bemutatása volt mindkét településről.

Tehetséggondozó tábort szerveztek szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek részére az Agóra Tudományos Élményközpontban. A táborozáson tízfős turnusokban összesen 100, szociálisan hátrányos helyzetű, az általános iskola 7-8. osztályában és a középiskola 9-10. évfolyamán tanuló, természettudományok iránt érdeklődő tehetséges diák vett részt.

​Amit tudniuk kell

Szeptemberben a Héra Egyesület közreműködésével megvalósult a Szociális Börze Debrecenben, amelyen a járás lakossága számára elérhető szociális ellátásokról, szolgáltatásokról kaphattak részletes tájékoztatást az érdeklődők.

Egészségfejlesztő, álláskeresési technikákat segítő és mentálhigiénés műhelymunka keretében különféle egyesületek és szervezetek szakemberei tartottak tréninget hátrányos helyzetben élő debreceni és hajdúsámsoni résztvevők számára. Emellett esélyteremtő könyvtári rendezvények zajlottak a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban: a fogyatékkal élők irodalmi, kulturális, közművelődési szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférése biztosításának fontossága állt a központban.

A sámsoni záró konferencia családias hangulatban telt, hiszen a projekt célcsoportjai – mint mélyszegénységben élők, romák, nők, gyermekek, idősek és fogyatékkal élők – képviseltették magukat egy egy színvonalas előadással vagy beszéddel.

HBN-DM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában