Helyi közélet

2015.03.15. 19:29

Szigetvári Viktor: jogállami forradalmat!

Debrecen - Az Együtt vezetője szerint a Fidesz új feudalista rendszert alakított ki.

Debrecen - Az Együtt vezetője szerint a Fidesz új feudalista rendszert alakított ki.

Szigetvári Viktor, az Együtt a Korszakváltók Pártjának elnöke szerint meg lehet szabadulni a hazánkat ideiglenesen fogságban tartó korrupt hatalmasoktól, akik már nem tudnak kormányozni, nem hoznak polgárosodást és jólétet. Az ellenzéki pártvezető erről március 15-én beszélt Petőfi Sándor debreceni szobránál, ahol néhány tucatnyi érdeklődő, tüntető előtt azzal folytatta, hogy lehet békében gyarapodó negyedik köztársaságot teremteni.

Korrupció, új feudalizmus

Szigetvári Viktor hangsúlyozta, hogy az Együtt az a párt amely a legkeményebben küzd a korrupció ellen.

Állította, hogy új feudalizmus alakult ki. Szerinte ezt bizonyítja, hogy a polgármesterek kisbíróként maguk dönthetik el, hogy adnak-e szociális segélyt, sok helyen a közmunkásnak a közmunkáért cserébe arra kell szavaznia akit a helyi elöljáró szeretne, külföldről kitiltott emberek fontos hivatalokat vezetnek, valamint a fejlesztési források odaítéléséről pártállástól függően döntenek – fogalmazott az együtt elnöke.

Forradalom kell!

– Kiszolgáltatottság, függés, a politikai közösség 80-90 százalékának elnyomása jellemzi az országot, miközben urizálás és a „Gucci konzervatívok basáskodása” tapasztalható – vélekedett a pártvezető. Azt mondta, hogy a Fidesz sok mindent ellopott. Vittek például földet, trafikot és önkormányzati ingatlanokat. Az igazságszolgáltatás azonban többnyire nem lép fel ez ellen. Ez az új feudalizmus, ami ellen szerintem vértelen, jogállami forradalomra van szükség – jelentette ki Szigetvári Viktor, az Együtt a Korszakváltók Pártjának elnöke.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában