Helyi közélet

2014.10.14. 18:29

Új polgármesterek személyesen

Hajdú-Bihar - Három megyénkbeli városban (Balmazújváros, Hajdúsámson és Nyíradony) választottak új polgármestert. Terveikről kérdeztük őket.

Hajdú-Bihar - Három megyénkbeli városban (Balmazújváros, Hajdúsámson és Nyíradony) választottak új polgármestert. Terveikről kérdeztük őket.

Dr. Veres Margit (független)

Az országgyűlési képviselővé vált dr. Tiba Istvánt jelöltje, dr. Veres Margit követi a polgármesteri poszton. A független politikus polgármesterré választását a helyi Fidesz és az MSZP is támogatta. A Balmazújvárosi Járási Hivatal vezetője, a város egykori jegyzője születése óta a településen él. A jogász-közgazdász úgy véli, a legégetőbb probléma Balmazújvárosban a munkahelyteremtés.

Mint azt lapunknak elmondta, az uniós költségvetésre alapozva a helyi vállalkozókkal és termelőkkel együttműködve szeretne létrehozni egy mezőgazdasági feldolgozót, valamint üvegházakat. Emellett be kell fejezni a folyamatban lévő önkormányzati beruházásokat, a közvilágítási rendszer energiatakarékosabbá tétele, a belterületi utak és belvízelvezető árkok rendbetétele is fontos feladat.

Antal Szabolcs (Fidesz-KDNP)

A választáson nem induló Hamza Gábort Antal Szabolcs követi a polgármesteri székben. Hajdúsámson új polgármestere az agrárium fellendítésében látja a siker és a munkanélküliség felszámolásának kulcsát. Az agrármérnök születése óta a városban él, immár feleségével és három fiával, az elmúlt évtizedben egy francia kereskedelmi cég kelet-magyarországi értékesítésvezetőjeként dolgozott.

Antal Szabolcs szakértőkkel együtt kidolgozott egy elsősorban növénytermesztési rendszerekre épülő háztáji integrációs programot, amely önálló megélhetést biztosíthat családok számára.

A város első embere célul tűzte ki a belterületi utak járhatóvá tételét, a rendőri állománynövelést, valamint óvoda és orvosi rendelő létrehozását a résztelepüléseken (Martinka, Sámsonkert).

Kondásné Erdei Mária (Fidesz-KDNP)

Kondásné Erdei Mária folytatja a korábbi tevékenységét, az eddigi alpolgármester ugyanis Tasó László államtitkári kinevezése óta megbízottként helyettesítette a város első emberét. A Fidesz–KDNP jelöltje nyolc éve képviseli a közművelődés ügyét az önkormányzatban is.

A nyíradonyi születésű, kétgyermekes családanya nagy előnyként éli meg, hogy az atlétika edzői múltjának, az adonyi tini Valcer tánciskola és az ahhoz kapcsolódó közösségi programok megszervezésében való részvételének köszönhetően a helyi fiatalok jó részét személyesen ismeri, igényeikre nyitott. Ma egyeztető fórumra hívta a kreatív szakembereket és intézményvezetőket egy, a fiatalok munkahelyteremtéséhez kapcsolódó projekt megalapozására. A jövőben is kultúrára, ifjakra és a vállalkozók helyzetbe hozására igyekszik hangsúlyt fektetni.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában