Helyi közélet

2014.10.09. 16:05

Picasso után Dalí is Balmazújvárosba jön

Balmazújváros - Jövő májusban Pablo Picasso mintegy 120 litográfiájával indul az országban páratlan kiállítássorozat.

Balmazújváros - Jövő májusban Pablo Picasso mintegy 120 litográfiájával indul az országban páratlan kiállítássorozat.Magyarországon még együtt soha nem mutattak be egyszerre több mint száz Pablo Picasso litográfiát (kőnyomatot), így már csak ebből a szempontból is különleges tárlat elé néz a művészetkedvelő közönség. Az már csak hab a tortán, hogy ezt a kiállítást egy vidéki kisvárosban, a balmazújvárosi Semsey Kastélyban rendezik jövő május 25. és július 18. között.

A hajdúsági város polgármestere csütörtök délelőtt kapta meg a felhatalmazást a képviselő testülettől, hogy néhány órával később aláírhassa a jövő évi tárlatról szóló szerződést, amivel egyúttal egy kiállítássorozatot is szentesítettek, melynek keretében eredeti Dalí, Chagall, Dix és Engelmann művek, sőt a tervek szerint 2016-ban egy több, mint 270 metszetet felvonultató Rembrandt-gyűjtemény érkezik majd Balmazújvárosba. Az alkotások a kontinens egyik legnagyobb magángyűjteményéből, az Euro Art Luxemburgből érkeznek Thomas Emmerlingnek köszönhetően, akihez nem mindennapi módon jutott el a városka híre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában