Helyi közélet

2014.10.29. 13:00

Jó napjuk volt ma az önkéntes tűzoltóknak!

Hajdú-Bihar - A Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen kiírt pályázatán induló mind a nyolc megyei tűzoltó-egyesület sikeresen szerepelt, szinte százszázalékosnak mondható a megpályázott és az odaítélt támogatás aránya – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia főhadnagy.

Hajdú-Bihar - A Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága a Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen kiírt pályázatán induló mind a nyolc megyei tűzoltó-egyesület sikeresen szerepelt, szinte százszázalékosnak mondható a megpályázott és az odaítélt támogatás aránya – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia főhadnagy.Megyénkből Álmosd, Biharnagybajom, Földes, Hajdúszoboszló, Kaba, Nyírábrány, Sáp és Szentpéterszeg önkéntesei vehettek át különböző tűzoltó-technikai eszközöket, így például védőcsizmát, tömlőt és létrát.

A pályázat célja a hivatásos parancsnokságokkal együttműködő önkéntes egyesületek felszereltségének és működési feltételeik javítása. A BM idén 260 millió forintot különített el erre a célra.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság illetékességi területéhez tartozó hivatásos tűzoltó-parancsnokságok működési területén összesen 19 Hajdú-Bihar megyei önkéntes tűzoltó egyesület tevékenykedik.

HBN | Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában