Helyi közélet

2014.06.04. 10:56

Jegyzet: Nyáresti demo

<em>A gyanútlan olvasónak/tévénézőnek két napja úgy tűnhet, mintha felkavarodott volna az állóvíz a hazai média körül</em>. <strong>Szőke Tímea jegyzete</strong>.

A gyanútlan olvasónak/tévénézőnek két napja úgy tűnhet, mintha felkavarodott volna az állóvíz a hazai média körül. Szőke Tímea jegyzete.

Hétfőn benyújtották a reklámtörvény tervezetét, melyről még a … khm, kormánnyal kevésbé kritikus Magyar Nemzet is azt írta, hogy „a kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára”.”

Ettől függetlenül/ehhez illeszkedve/ennek ellenére/ nem véletlenül (mindenkinek tetszés szerint) leváltották az Origo internetes portál főszerkesztőjét, újabb adalékot szolgáltatva a sajtószabadság/ átszervezés/ megváltozott-olvasói-szokások (tetszés szerint) témához.

Azt hittem, már semmin sem lepődök meg, de csak kedd estig: a Sáling Gergő mellett rendezett tüntetésre több ezer ember gyűlt össze.

Amikor Horváth András volt adóellenőr sokmilliárdos áfacsalásokról beszélt és ellene kezdtek nyomozni, akkor mindössze néhány tucatnyian demonstráltak. Igaz, tél volt, de szerintem inkább a közöny, mint a decemberi hideg fogta vissza a lelkesedést. Most nem tudjuk, miért kellett mennie az Origo főszerkesztőjének, de azt igen: még nem csúszott teljes apátiába az ország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában