Helyi közélet

2014.06.29. 11:01

Citerás tábor a vendégházban

<p class="Norm_00e1l">Pocsaj - Több településről érkeztek gyerekek a citerás táborra a Sinka Miska vendégházba az elmúlt héten – mindannyian feledhetetlen élményekkel gazdagodtak.

Pocsaj - Több településről érkeztek gyerekek a citerás táborra a Sinka Miska vendégházba az elmúlt héten – mindannyian feledhetetlen élményekkel gazdagodtak.

A Debrecenből, Berettyóújfaluból, Derecskéről és Pocsajból érkező gyerekek  a változékony idő ellenére jól érezték magukat a táborban, ahol 23-an gyűltek össze és töltötték hasznosan az időt július 23-tól 27-ig. A tábor vezetője Mélykútiné Német Kornélia, a Szentesi Pengető Citerazenekar vezetője volt. A legtöbb tanuló a debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Iskolából érkezett tanáraik kíséretében.

 A programok között szerepelt szekerezés a faluban, gyöngyfűzés, csuhébaba-készítés, társasjátékozás, és természetesen a citerázás minden nap délelőtt és délután folyamán is. Sétát tettek a faluban, ellátogattak a pocsaji tájházhoz, valamint az újjáépült görögkatolikus templomhoz is.

A hét végén, péntek este egy színdarabot adtak elő zárásként, Hortobágyi hídi vásár címmel, majd a szülőkkel együtt közös szalonnasütés zárta a táborhetet.

A gyerekek és kísérőik a tábor után sem pihentek: másnap, szombaton a bárándi kenyérfesztiválon  léptek fel.

- Nagyné Kelemen Mónika –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában