Helyi közélet

2014.02.05. 15:49

Speciális köztemetőre is jut

Hajdúböszörmény - Sikeresen pályázott a hajdúváros önkormányzata.

Hajdúböszörmény - Sikeresen pályázott a hajdúváros önkormányzata.

A szállítói tartozások csökkentése mellett új múzeumi feladatellátásra, speciális helyzetű köztemető üzemeltetésére, valamint az újonnan szervezett katasztrófavédelmi őrs működtetésére kilencven millió forint kiegészítő központi forrást nyert a hajdúböszörményi önkormányzat - tájékoztatott Fekete Adrienn sajtóreferens. Mint mondta: a város korábban sikertelenül pályázott az ÖNHIKI-programokra, mivel az akkori pályázati feltételek között dominánsan volt jelen az iparűzési adóval kapcsolatos kritérium, ugyanakkor önkormányzatuk akkor is küzdött speciális működési, működtetési problémákkal.

Szállítási tartozás nélkül

– Az utóbbi években lezajlott önkormányzati hozzájárulási reformok végrehajtása mellett az illetékes minisztériumok felismerték, hogy az önkormányzatoknak biztosítani kell működési kiegészítő forrásokat, melyekhez év közben hozzá tudnak jutni, amennyiben az új feladatfinanszírozási modell nem biztosít megfelelő forrást az egyes kötelező feladatok finanszírozására – fogalmazott a sajtóreferens.

Hozzátette: az utóbbi két év ilyen jellegű forrásainak köszönhetően 2013 év végére elmondhatták, hogy önkormányzatuk szállítói tartozásállomány nélkül gazdálkodik.

HBN–SZM


Hajdúböszörmény - Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és Hajdúböszörmény város önkormányzata szerdán a helyi és területi kormányzási közfeladatellátás módszereinek továbbfejlesztése érdekében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában