Helyi közélet

2013.06.26. 15:54

Zenekart alapított a nyolcéves debreceni dobzseni

Debrecen - Felnőtt zenészek követik a kis srácot, aki már kezd kilátszani a dobfelszerelés mögül.

Debrecen - Felnőtt zenészek követik a kis srácot, aki már kezd kilátszani a dobfelszerelés mögül.

Mérföldkőhöz érkezett a dobzseni csodagyerekként emlegetett Wesser Patrik karrierje. Ezentúl komoly, tapasztalt zenészekből álló zenekar is szerveződik köré.

Az első ritmusok

A szeptembertől a második osztályba lépő Patrik négy évesen kezdett dobolni, a kezével minden útjába eső tárgyon különböző ritmusokat igyekezett eljátszani. Ezt látva szülei elvitték egy dobtanárhoz Kovács Jánoshoz, aki miután meghallgatta azt mondta, hogy évtizedek óta nem volt ekkora tehetség. A dobolás iránti vágya azóta sem csillapodott, akár napi 2-4 órán keresztül is szívesen püföli a dobfelszerelést. Fiatal kora ellenére sokféle műfajban otthonosan mozog, kedvencei a rock és a dzsessz.

Eleinte itthon vállalt fellépéseket, majd külföldi ütőstalálkozón is részt vett. A legnagyobb sikereket talán a kéthetes japán turnéja alatt érte el, imádták a felkelő nap országában. Az utóbbi időben már nagybetűkkel szedik a nevét zenei rendezvények plakátjain. Igazi közönség kedvenccé vált, bár sokáig nem nagyon látszott ki a dobfelszerelés mögül.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában