Helyi közélet

2013.04.18. 17:32

Órák alatt elkaptak egy afgán molesztálót

Debrecen - „Bejelentést tettem, bár magam sem hittem, hogy lesz értelme.”

Debrecen - „Bejelentést tettem, bár magam sem hittem, hogy lesz értelme.”Hazafelé tartottam pénteken a 11-es busszal, amikor egy afgán férfi leült mellém. Először még el sem akartam hinni, amit éreztem, aztán már nem volt kétséges, elkezdett fogdosni, nyúlkálni a fenekem alá. Azonnal felpattantam és a sofőr mögött kerestem menedéket. Még oda is utánam jött, angolul, szóban folytatta a zaklatást, megjegyzéseket téve a külsőmre.

Miután leszállt az Acsádi-Sámsoni sarkon lévő internetkávézónál, a buszsofőrhöz fordultam, hogy történt-e már hasonló eset. Ő igennel felelt, ezért amikor hazaértem bejelentést tettem a DKV forgalmi irodájának 24 órás ügyeletén, személyleírást is adtam. Igazából nem tudom miért, magam sem hittem, hogy tesznek is valamit – mindezekről telefonon számolt be lapunknak egy fiatal férjes asszony, akivel korábban semmilyen hasonló attrocitás nem történt, még akkor sem, amikor a Sámsoni út végén éltek, közel a befogadóállomáshoz.

Most már nyugodtan beszélt a történtekről, de az eset után napokig zaklatott volt, azóta pedig mindig kíséri a férje vagy az édesapja. Pedig a molesztálót elkapták, mégpedig aznap éjszaka.

– Én lepődtem meg a legjobban, amikor az ügy után néhány órával a rendőrségtől hívtak, hogy a személyleírás alapján megtalálták a férfit. Elmentünk a "szembesítésre" egy Csapó utcai internetkávézóba, ő volt az. Arra ugyan nem emlékszem, hogy mit mondott – remegtem az idegességtől –, de látszólag nem tagadta a történteket. Utána megtettem a feljelentést a rendőrségen, s az ügy azóta már a bíróság előtt van - mondta a nő.

Esete jó példa arra, hogy érdemes bejelentést tenni az ilyen esetekről (is), mert mind a DKV, mind a rendőrség komolyan veszi azok felderítését.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában