Helyi közélet

2012.07.11. 07:32

Az infrastruktúra fejlesztésével javul a határmenti települések szilárd burkolatú úthálózata

Nagyrábé - A romániai Nojorid és a megyénkbeli Nagyrábé község önkormányzata 1.7 millió Euró pályázati összegből valósíthatta meg a határmenti övezet szállítási infrastruktúrájának javítását Nagyürögd és Nagyrábé között.

Nagyrábé - A romániai Nojorid és a megyénkbeli Nagyrábé község önkormányzata 1.7 millió Euró pályázati összegből valósíthatta meg a határmenti övezet szállítási infrastruktúrájának javítását Nagyürögd és Nagyrábé között. A munkálatok 2012 tavaszán kezdődtek és június hónapban fejeződtek be.

 

 

Élhetőbb környezet

 

Az önkormányzat célja a pályázattal a lakosság közlekedésének megkönnyítése, a csapadékvíz-elvezetés problémájának megoldása, és nem utolsó sorban egy szebb, élhetőbb környezet megteremtése – hallhattuk a projekt keddi ünnepélyes záró rendezvényén. A nagyközségben több, mint hatezer négyzetméter út építése történt meg, a Telekhalom és a Vág utcákon, valamint hatszáz folyóméter csapadékvíz-elvezető csatorna is elkészült. Az út 20 centiméternyi zúzottkő- alappal készült, amire kötő- és kopóaszfalt réteg került – tudtuk meg. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában