Helyi közélet

2008.12.24. 08:13

Megyünk-e karácsonykor templomba?

<p>Vajon járunk-e még templomba? S karácsonykor szokás-e még ez? Egyáltalán mit jelent ez a hívőknek?&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/35536/kar--csonykor-templom-"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/35535/j--runk-m--g-templomba-"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Ha a karácsonyt emlegetjük, nem feledkezhetünk meg a hitről sem. Gondoljunk csak az éjféli misére. De vajon járunk még egyáltalán templomba?

Jónás Ibolya szívesen jár templomba. Számára nagyon sokat jelent az, hogy ezen az ünnepen oda megy. A szeretetet jelképezi számára ez a gesztus, s ilyenkor visszaemlékezik a szeretteire, megköszöni a teremtőnek, amit ad neki, hiszen már nincs senkije, és csak őbenne bízik, mivel úgy gondolja, ő viszi az útján.

Egy másik megkérdezettünk, egy idős hölgy viszont azt állítja, sokkal többet jelent számára, ha megnézheti a televízióban Krisztus oratóriumát. Így ő nem is megy karácsonykor templomba.

A fiatalabbak, amikor feltettük nkik a kérdést, kategorikusan tiltakoztak- legalábbis a többség. Nem szívesen nyilatkoztak ebben a témában.

Egyvalakit azért mégis csak találtunk, aki kijelentette, hogy náluk arról szól a karácsony este, hogy elmennek a Szent Anna templomba, és végighallgatják a pap beszédét. Ilyenkor mindig megköszönik Istennek, amit adott nekik.

  • Még több helyi hír

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában