Mesterművek a régi képtárban

Mesterművek a régi képtárban

Debrecen - Fodor Éva Irén művészettörténész érdekes információkkal egészítette ki a látvány adta élményt a Déri Múzeumban szerdán.
MI: az alkotókör legújabb tárlata

MI: az alkotókör legújabb tárlata

Debrecen - A Maticska Jenő Alkotó- és Képzőművészeti Kör tagjainak keze munkáját láthatják az érdeklődők az Újkerti Közösségi Házban.

Komoly pénzek mennek a gazdaság fejlesztésére

Debrecen - Dr. Barcsa Lajos szerint fényes jövő állhat Debrecen előtt.

Két egyetemi képzés indul ősztől Kisvárdán

Nyíregyháza, Kisvárda - A turizmus-vendéglátás és a mezőgazdasági mérnök kihelyezett szakokat indítja el idén szeptembertől Kisvárdán a Debreceni Egyetem - közölte honlapján a felső-szabolcsi kisváros önkormányzata.

Biciklistől borította bele az árokba, majd elvitte a 3500 forintját

Balmazújváros, Debrecen - Nem jogerősen 5 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Járásbíróság azt a többszörösen büntetett balmazújvárosi férfit, aki januárban kirabolta ismerősét.
Megyei bormustra: Hadházon dől el a „lé”!

Megyei bormustra: Hadházon dől el a „lé”!

Hajdúhadház - Hajdú és Bihar megyei borversenyt hirdetett a hajdúváros, amelyre 2015-ös évjáratú, olyan fehér, rosé és vörös borokkal lehetett nevezni, amelyek megyénk, illetve a történelmi Bihar vármegye határon túli területén termett szőlőből készültek.
Hogyan spóroljunk? 12 tipp a mindennapokra!

Hogyan spóroljunk? 12 tipp a mindennapokra!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Túlfűti a lakást? Zabálja a hűtő az áramot? Éhesen, lista nélkül megy bevásárolni? Összeszedtünk néhány egyszerű tippet, amivel könnyedén csökkentheti a kiadásait.
Több halálos baleset, kevesebb bűncselekmény: 2015 bűnügyei számokban

Több halálos baleset, kevesebb bűncselekmény: 2015 bűnügyei számokban

Hajdú-Bihar - A rendszerváltás óta nem fordult elő Hajdú-Bihar megyében, hogy olyan kevés bűncselekmény vált ismertté, mint 2015-ben: az adatok szerint összesen 11 ezer 477 bűncselekményt regisztráltak, ami 13,6 százalékos csökkenés a megelőző év statisztikájához képest – emelte ki szerda esti sajtótájékoztatóján dr. Gyurosovics József dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a szakemberek számára tartott évértékelő után, amelyen dr. Papp Károly altábornagy is részt vett.
Amikor sikk volt a debreceni Művész Moziba járni

Amikor sikk volt a debreceni Művész Moziba járni

Debrecen - „Sikerült egy pár jó alkotást a „karanténból” is kihozni, például a Tanút, amit akkor még dobozban tartottak.” Interjú Veress József filmesztétával, a mozi egykori művészeti vezetőjével.
Szárnyra kelt szemek

Szárnyra kelt szemek

Nemrég több portálon is közzétették, hogy hadra fogható állapotban van, s bevetésre kész a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új drónja. Húszmillióért vásárolták, s a cigarettacsempészek ellen kívánják bevetni. A hivatal bűnügyi szóvivője az eszköz beszerzését többek között azzal indokolta, hogy lépést kell tartani a szervezett bűnözői körökkel, akik már maguk is rendelkeznek ilyen kütyükkel. Matyasovszki József jegyzete.
Szeretik Debrecent az erasmusosok

Szeretik Debrecent az erasmusosok

Debrecen - Tizennégy ország több mint 100 hallgatója érkezett a Debreceni Egyetem 14 karára az Erasmus program keretében.

Pelenkaosztás a debreceni székesegyháznál

Debrecen - Pelenka adományt osztanak február 11-én, azaz ma a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitász szervezetének tagjai a Szent Anna-székesegyház bejáratánál – tájékoztatott Kovács Ágnes.
Az átlag nyíregyházi fiatal nem olvas újságot, nem jár operába és vélhetően ismer egy drogost

Az átlag nyíregyházi fiatal nem olvas újságot, nem jár operába és vélhetően ismer egy drogost

Nyíregyháza, Debrecen - Sőt, családcentrikus is. A kutatás most kiderítette, milyen a nyíregyházi ifjúság!
Sorsfordító a visszatérés a halál torkából

Sorsfordító a visszatérés a halál torkából

Debrecen - Nemcsak a mellékhatásokat viselik könnyebben, a gyógyulásban is jobban hisznek azok a betegek, akik pszichoterápián vesznek részt.

OH: még öt napig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Budapest - Még öt napig, február 15-éig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, a felvételizőknek eddig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítést azonban február 23-ig tehetik meg.

Időjárás-jelentés - 2016. február 10.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

A meteorittól a gyógyvízig - Öt érdekesség Kabáról

Kaba - A város, amit sok mindenért szeretünk. Te például tudod, hogy mi az a kabai meteorit? 
Részmunkaidősből teljes munkaidős állást

Részmunkaidősből teljes munkaidős állást

A legtöbben kizárólag teljes munkaidős állásokra pályázunk, sokszor át sem futjuk a hirdetést, ha már az elnevezéséből is látható, hogy részmunkaidős a pozíció.
Szakértők: másolatért vett fel milliókat

Szakértők: másolatért vett fel milliókat

Berettyóújfalu - A külső igazságügyi könyvszakértői vélemények alapján a semmire fizethetett ki Püspökladány önkormányzata bruttó 6 millió forintot a T. Jánosné dr. által vezetett, uniós pályázatokkal foglalkozó K. Zrt. számára. Az ismertetett vélemény szerint a cég által a gyógyfürdő fejlesztésére készített előzetes megvalósíthatósági tanulmány valójában másolata két hivatali dolgozó tanulmányának, a szakértő néhány mondatban talált eltérést, egyébként a sorok törése, sőt, a helyesírási hibák is azonosak – derült ki a hűtlen kezeléssel vádolt korábbi cégvezető ellen zajló büntetőeljárás keddi tárgyalási napján a Berettyóújfalui Járásbíróságon. T. Jánosné a vád szerint a néhai polgármester, Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bűncselekményhez nyújtott segítséget.
Újkori nomádok

Újkori nomádok

Nemcsak az otthonteremtők, de maga az építőipari szakma is régen várt már a lakáspiacon valami olyan nagy durranásra, ami hosszú évek után megint felkavarhatja azt a bizonyos állóvizet. És akkor megszületett a csok (családi otthonteremtés kedvezménye), ami sok honfitársunk fantáziáját megmozgatta. (Persze, ha majd a fiatal párok hormontermelését is megmozgatja, az lesz az igazi…) Petneházi Attila írása.
Könnyebben szabadulhatunk a zártkerttől

Könnyebben szabadulhatunk a zártkerttől

Debrecen - Még tavaly fordult a Naplóhoz egy olvasó, hogy megossza másokkal is, milyen körülményes a zártkertek eladása. Olvasói kérdés és válasz.
Interjú: Dj Németi

Interjú: Dj Németi

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Béres Szabi beszélgető partnere a magyar élvonalból Dj Németi volt, aki mesélt a kezdetekről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.
Csökken a benzin ára

Csökken a benzin ára

Budapest - Csökkenti bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. pénteken, a gázolaj ára nem változik - értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.
Palkovics: a felsőoktatási intézmények érdekében tevékenykednek a konzisztóriumok

Palkovics: a felsőoktatási intézmények érdekében tevékenykednek a konzisztóriumok

Budapest - Ünnepélyes keretek között átadták a felsőoktatási intézmények konzisztóriumi tagjainak megbízólevelét szerdán a fővárosban. Palkovics László oktatási államtitkár a rendezvényen azt kérte az új testületek tagjaitól, hogy a felsőoktatási intézmények érdekében végezzék feladataikat.

Jövő hétfőn jár le a tavaszi félév első Diákhitel-igénylésének határideje

Budapest - Jövő hétfőig adhatják le igénylési kérelmüket azok a felsőoktatási hallgatók, akik már márciusban szeretnének Diákhitelt kapni - közölte a Diákhitel Központ Zrt. szerdán az MTI-vel.
A hadtudomány szolgálatában: új tagozat alakult Debrecenben

A hadtudomány szolgálatában: új tagozat alakult Debrecenben

Debrecen - Megtartotta alakuló ülését a Hadtudományi Társaság Debreceni Tagozata a debreceni Kossuth Laktanyában. Az újjáéledő szervezet két szekcióval működik majd, a tagok a hadtörténet és hadisír-gondozás témakörében, valamint a biztonságpolitika területén végeznek tudományos munkát az elkövetkezendő időszakban.
Titokban ASCII képeket készít fotóinkról a Facebook

Titokban ASCII képeket készít fotóinkról a Facebook

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Érdekes felfedezést tett a napokban egy belga programozó a Facebookra és Instagramra feltöltött fotókkal kapcsolatban – írja az Impuls360.
Verhetetlen programok jönnek Debrecenben

Verhetetlen programok jönnek Debrecenben

Debrecen - Nálunk megnézheted, milyen rendezvényekkel vár mostanában a város!

Megvan a győztes szerelmi történet!

Debrecen - Molnárné Kovács Éva és Molnár Alex megismerkedésének története nyerte meg leginkább szavazóink tetszését, így ők tölthetnek el kettesben egy romantikus estét a Csokonai Étteremben.

Szállodaszövetség: kiváló évet zártak a szállodák

Budapest - Kiváló évet zártak a magyarországi szállodák tavaly, az elért mintegy 18 millió szállodai vendégéjszaka 6 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest; a migránshelyzet azonban a jövőben kockázatot jelent - mondta Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) főtitkára egy szakmai konferencián szerdán Budapesten.

Rácsrádió

Úgy érzem magam, mint egy filmben, – ami Woody Allen, Benny Hill és Tibi atya egy csendes sörözésének következményeként jött a világra – amikor hallom, hogy a (nem annyira határtalan) éterben felcsendül Csiki Csikánó és Kazinczy Pierre hangja, miközben felkonferálják a telepi rapzenei válogatást. Horváth Borbála jegyzet.
Időutazás a világháború körüli évekbe

Időutazás a világháború körüli évekbe

Komádi - A Kelet Népe ’80 címmel nyílt időszaki vándorkiállítás Komádiban a napokban.

Országos tisztifőgyógyszerész: könnyebbé vált a gyógyszertárak keresése az új rendszerrel

Budapest - Az országos tisztifőgyógyszerész szerint könnyebbé vált a gyógyszertárak keresése az új rendszerrel.

Nyugdíjbiztosításhoz az adójóváírást az szja-bevallásban kell igényelni

Budapest - Az államilag támogatott nyugdíjbiztosításhoz járó adójóváírást a személyi jövedelemadó (szja) bevallásban kell igényelni, mert az nem jár automatikusan - hívta fel a figyelmet közös közleményében az Union Biztosító és az Erste Biztosító szerdán.

Csökkent a benzin ára

Budapest - Csökkentette bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Brókerbotrány - Eddig 32 ezer kérelem érkezett a Kárrendezési Alaphoz

Budapest - A korábban beadott igényekkel együtt már több mint 32 ezer károsult kérelmét vette nyilvántartásba a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alap - közölte az alap szerdán az MTI-vel.
Megvolt a Csokonai–történetek újabb felvonása

Megvolt a Csokonai–történetek újabb felvonása

Debrecen - Lőte Attila és Medgyesi Mária beszélt az 1950-es, 60-as évek színházi eseményeiről a Csokonai Színház ünnepi évada alkalmából szervezett népszerű programsorozat következő estjén, kedden a Déri Múzeumban.

Palkovics: következő tanévtől már más szerkezetben működhet a Klik

Budapest - A következő tanévtől már más szerkezetben, átalakított formában működhet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - mondta Palkovics László oktatási államtitkár egy kedd esti háttérbeszélgetésen.

Interaktív tárlat nyílik Szoboszlón

Hajdúszoboszló - A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum ezen a pénteken 16 órakor nyitja meg a Pásztorkodás – az élő hagyomány című vándorkiállítást.
Szökött fiú, fatolvajok, életmentés: nincs megállás a hadházi kapitányságon

Szökött fiú, fatolvajok, életmentés: nincs megállás a hadházi kapitányságon

Hajdúhadház - A rendőrök azt tapasztalják, hogy fizetésnap több feladat vár rájuk. 
 
Előző
123456  

Heni, a nap szépe

Heni nyíregyházi lány, aki hosszú hezitálás után döntött úgy, hogy részt vesz a nap szépe fotózáson, melyen végül nagyon jól érezte magát.
tovább »


hirdetés