Önkormányzat 2014 - Az NVB döntött az országos nemzetiségi szavazólapok nyomtatásáról

Önkormányzat 2014 - Az NVB döntött az országos nemzetiségi szavazólapok nyomtatásáról

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén egyhangúlag jóváhagyta mind a 13 országos nemzetiségi listás szavazólap adattartalmát, azaz imprimálta, engedélyezte azok nyomtatását.
tovább »
Bringával jobb

Bringával jobb

Hajdúböszörmény – Rajz- és fotókiállítással együtt nyitották meg az európai mobilitási hét eseménysorozatát kedden a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központban.
tovább »

Egy padban az Ebolával?

Miskolc, Debrecen - Félnek azok a megyénkbeli hallgatók, akik a Debreceni Egyetemre járnak. Félelmük oka pedig az, hogy a debreceni felsőoktatási intézménynek több száz afrikai hallgatója van, akik a napokban érkeztek vagy érkeznek vissza hazájukból, és esetleg Ebola-vírussal fertőzöttek.
tovább »

Az 1+1 százalékos szja-keretnek csak 52,2 százalékát ajánlották fel az adózók

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Az adózók nagy része továbbra sem nyilatkozik az szja 1+1 százalékáról, a 2013. évi szja-ból csupán az elvi keret mindössze 52,2 százalékát ajánlották fel - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataiból.
tovább »

Orbán Viktor: jelentősen nő a magyar vállalkozásoknak jutó pénz

Baja, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A magyar kis- és közepes vállalkozásoknak jutó uniós forrásokról, a munkahelyteremtés támogatásáról, a külföldi munkavállalásról, valamint a tervezett infrastrukturális fejlesztésekről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök kedden Baján, a helyi televíziónak adott interjújában. Hangsúlyozta, hogy az uniós pénzek nagyobbik részét a vállalkozók kaphatják.
tovább »

Devizahitelek - Balog Ádám: a jegybank jelentős szerepet vállal a devizahitelek kivezetésében

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) aktívan közreműködik a devizahitelek elszámolásában, valamint a devizahitelek konverziójában - mondta Balog Ádám az MTI-nek. A jegybank alelnöke szerint van mód a devizahitelek egy lépésben történő konverziójára, ami az elszámolással együtt összességében 11-12 milliárd eurós devizaigényt jelenthet.
tovább »

Továbbra is a fővárosban a legmagasabbak a jövedelmek

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Tavaly is Budapesten volt a legmagasabb a magánszemélyek által bevallott átlagjövedelem, 228 941 forint, míg a legalacsonyabb Szabolcs-Szatmár-Beregben, 132 309 forint, 171 590 forintos országos átlag mellett - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adataiból.
tovább »

A gázkvóta felhasználási határidejének meghosszabbítását kezdeményezi az agrárkamara

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Meghosszabbíttatná a mezőgazdasági termelők kedvezményes árú gázkvótájának felhasználási határidejét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - közölte a köztestület kedden az MTI-vel.
tovább »
Nyugatra vitték őket

Nyugatra vitték őket

Debrecen - A másodfokú eljárás során hét magyar vádlott áll a bíróság előtt.
tovább »

Tűz és víz miatt is vonultak

Hajdú-Bihar - Sok munkájuk volt hétfőn a hajdúnánási hivatásos tűzoltóknak. Kora reggel egy kamion és személygépkocsi ütközött a Tiszavasvári úton. A személyautóban öten utaztak, hárman könnyebben sérültek, őket a mentők látták el, a kamion sofőrje nem sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség az utat teljes szélességében lezárta.
tovább »
Egy nyilvános komment miatt kell felelnie

Egy nyilvános komment miatt kell felelnie

Debrecen, Berettyóújfalu - A Facebook is nyilvános térnek számít, ahol egy-egy bejegyzésnek, hozzászólásnak is komoly, akár büntetőjogi következménye lehet. Ez a tanulsága annak az esetnek, ami során egy közösségi oldalon megjelent kommentből lett büntetőügy.
tovább »
"Sínház" a színházért Debrecenben

"Sínház" a színházért Debrecenben

Debrecen, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - "Sínházzal", a már hagyománnyá vált színházba csalogató nosztalgia-villamosozással hívták fel az új évad produkcióira a közönség figyelmét a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művészei kedden délután a cívisvárosban.
tovább »

Devizahitelek - Első fokon elutasította a Credit House, a Porsche Bank és a Lombard Ingatlan keresetét a Fővárosi Törvényszék

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Első fokon, nem jogerősen elutasította a Lombard Ingatlan Zrt., a Credit House Magyarország Ingatlanfinanszírozási Zrt. és a Porsche Bank Zrt. devizahitel-szerződések egyoldalú módosításával kapcsolatos kereseteit három perben a Fővárosi Törvényszék kedden.
tovább »

Devizahitelek - A Fővárosi Törvényszék elutasította az UniCredit Leasing keresetét

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A Fővárosi Törvényszék kedden első fokon elutasította az UniCredit Leasing Hungary Pénzügyi Szolgáltató Zrt. keresetét.
tovább »

Devizahitelek – További három pénzintézet keresetét utasította el a bíróság

Budapest, szeptember 16., kedd (MTI) - Elutasította az Aegon Magyarországi Hitel Zrt., a Budapest Autófinanszírozási Zrt. és az Örkényi Takarékszövetkezet magyar állam ellen benyújtott devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
tovább »

A magyar dal napja - Az eső ellenére 40 ezren voltak a programokon

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A sok helyen jelentkező felhőszakadás, özönvízszerű eső ellenére mintegy 40 ezren látogatták az idei magyar dal napja rendezvényeit - derül ki a keddre elkészült összesítésből.
tovább »

Devizahitelek - Az Erste Lakáslízing, a Lombard Pénzügyi és Lízing, valamint a Kinizsi Bank keresetét is elutasította a bíróság

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Elutasította az Erste Lakáslízing Zrt., a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt., valamint a Kinizsi Bank Zrt. devizahiteles szerződések egyoldalú módosításának tisztességességével kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.
tovább »
A Debreceni Egyetem büszkeségei

A Debreceni Egyetem büszkeségei

Debrecen – Idén tizenhat hallgató részesült a Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója Oklevél – pénzjutalommal járó – elismerésében, köztük Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, Biczó Bence Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, vagy Senánszky Petra világbajnok uszonyosúszó.
tovább »
NAV: 4 százalékkal nőtt a magánszemélyek jövedelme tavaly

NAV: 4 százalékkal nőtt a magánszemélyek jövedelme tavaly

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A magánszemélyek tavaly 4 százalékkal magasabb jövedelmet szereztek az szja-bevallások alapján, mint a megelőző évben, adókötelezettségük ugyanakkor csaknem 3 százalékkal csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint.
tovább »
Értelmetlen korlátok a megállókban

Értelmetlen korlátok a megállókban

Debrecen - A Szent Anna utcánál ugyan van zebra, de nem jó helyen.
tovább »
December 31-ig biztosan a NAK véleményez földügyekben

December 31-ig biztosan a NAK véleményez földügyekben

Hajdú-Bihar - Eddig 98 százalékban támogatásra kerültek a kamara által véleményezett földadásvételi-szerződések.
tovább »
Öt dolog, amit utazáskor otthon hagyunk

Öt dolog, amit utazáskor otthon hagyunk

Debrecen - Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy amikor elutazott, olyan érzése támadt, hogy valamit otthon hagyott. A szállodába érkezéskor pedig be is igazolódott a megérzés, és indulhattunk egy „bevásárló körútra”. Íme 5 dolog amelyekből biztosan otthon hagyunk legalább egyet.
tovább »

Költözik a megálló

Debrecen - 2014. szeptember 17-én, szerdán megkezdődnek a Wesselényi úton a 4. számú főút garanciális javítási munkálatai, mely érinti a közösségi közlekedést is.
tovább »
FM: a kormány azonnal segít az almatermelőkön

FM: a kormány azonnal segít az almatermelőkön

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A kormány azonnali anyagi segítséget nyújt az almatermelőknek; nem vár Brüsszelre, hanem 3,16 milliárd forint értékben indít programot a kialakult helyzet kezelése érdekében - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.
tovább »
Kubik Anna meggyőzte a közönséget

Kubik Anna meggyőzte a közönséget

Budapest, Debrecen – Kubik Anna, a Csokonai Színház művésze Fesztivál-díjat kapott a Vidéki Színházak Fesztiválján. A teátrum a Szabó Magda klasszikus regénye alapján készült Régimódi történettel vendégeskedett a fesztiválon. Kubik Anna Rickl Mária szerepének megformálásáért részesült a díjban.
tovább »

Vádjavaslat a „holokamuzás” miatt

Debrecen - Ágoston Tibor a doni áttörés évfordulóján elmondott beszédében „szándékosan tévesztett szót”.
tovább »
Kiváló sportolóink elismerése

Kiváló sportolóink elismerése

Debrecen - Idén 16 kiváló sportteljesítményt elért hallgatót tüntettek ki a Debreceni Egyetemen a karok és a Hallgatói Önkormányzat javaslatára.
tovább »
Összetartozásuk jeléül a Happy-re táncoltak a Városi Fúvószenekar előadásában

Összetartozásuk jeléül a Happy-re táncoltak a Városi Fúvószenekar előadásában

Hajdúböszörmény - „Miénk itt a tér” elnevezéssel a Klik Hajdúböszörményi Tankerülete és a Dr. Molnár István Óvoda Általános és Speciális Szakiskola Kollégium és Gyermekotthon táncba hívta szeptember 12.-ére, a Gyermekek Jogainak Világnapjára a hajdúböszörményi tankerülethez tartozó intézményeket, valamint az óvodákat és az egyházi fenntartású intézményeket.
tovább »

Időjárás-jelentés - 2014. szeptember 16.

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
tovább »
Komplett recepciót kölcsönöztek

Komplett recepciót kölcsönöztek

Debrecen - Eltérő a kölcsönzés motivációja a fizikai, illetve a szellemi munkaköröknél.
tovább »

NAV: több a nyereséges vállalkozás, nyereségük azonban csökkent

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A társas vállalkozások 2013-ban 2713 milliárd forint adózás előtti eredményt értek el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint, 6,4 százalékkal - 184 milliárd forinttal - kevesebbet az előző évinél, az eredményt a pénzügyi műveletek veszteségének jelentős növekedése rontotta.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Emlékkártyát kapnak az először választók

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Emlékkártyát kapnak a Nemzeti Választási Irodától (NVI) azok a választók, akik a májusi európai parlamenti (EP-) választás óta váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá - közölte Listár Dániel, az NVI kommunikációs főosztályának vezetője az iroda keddi sajtótájékoztatóján.
tovább »

Késsel rabolt egy palesztin menekült Debrecenben

Debrecen - Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítják és 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték azt a palesztin férfit, aki szeptember 9-én meglopta, majd combon szúrta áldozatát a debreceni menekültbefogadó állomáson.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Huszonegy településen függesztenek ki kinagyított szavazólapot

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Huszonegy településen olyan sok jelölt indul az október 12-ei önkormányzati választáson, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a nyomdától az ő szavazólapjaikból kinagyítottat is kért. Ezeket kifüggesztik majd, hogy a választók szavazás előtt könnyebben megtalálhassák jelöltjüket.
tovább »
Önkormányzati választások 2014 - Elköltöztetné a menekülttábort a Civil Fórum

Önkormányzati választások 2014 - Elköltöztetné a menekülttábort a Civil Fórum

Debrecen - Utakat, járdákat, játszóteret szeretnének a Sámsoni út környékének ellenzéki képviselőjelöltjei.
tovább »
A nap, amikor Tégláson minden a gulyásról szólt

A nap, amikor Tégláson minden a gulyásról szólt

Téglás - Téglás önkormányzata hatodik alkalommal szervezte meg a Gulyás Fesztivált a hétvégén. A főzőversenybe 33 csapat nevezett be, az esős idő ellenére valamennyien nagyon jó hangulatban készítették - különböző húsok felhasználásával - a gulyásokat.
tovább »
Thália Színház - Átadták a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait

Thália Színház - Átadták a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő című produkciója nyerte el a legjobb előadásnak járó elismerést a Vidéki Színházak Fesztiválján; a díjat Rusznyák Gábor rendező vette át a Thália Színházban kedden.
tovább »
Kormányszóvivő: két hét múlva folytatódik a rezsicsökkentés

Kormányszóvivő: két hét múlva folytatódik a rezsicsökkentés

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Két hét múlva tovább csökkennek a családok terhei, a kormány - ahogy vállalta - folytatja a rezsicsökkentést: a tavalyi 20 százalékos csökkentések után szeptember elsejével az áram ára további 5,7 százalékkal lett olcsóbb, októbertől pedig az távhő ára csökken további 3,3 százalékkal - nyilatkozta Kurucz Éva kormányszóvivő kedden az MTI-nek.
tovább »
„Agymosás” vagy csak fordulat?

„Agymosás” vagy csak fordulat?

Budapest, Debrecen - Bod Péter Ákos: a Magyar Nemzeti Banknak nem feladata az oktatás állami formálása.
tovább »

Önkormányzat 2014 - Kedden délután kezdik nyomtatni a szavazólapokat

Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Várhatóan kedden délután megkezdődhet az október 12-i önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak nyomtatása - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
tovább »

 
Több hír 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Lilla, a nap szépe

Lilla nádudvari diáklány. Imádja az irodalmat, szabadidejében legszívesebben olvas.
tovább »

További hírek a Hajdú-Bihar kategóriából
Egy padban az Ebolával?
Miskolc, Debrecen - Félnek azok a megyénkbeli hallgatók, akik a Debreceni Egyetemre járnak. Félelmük oka pedig az, [...] tovább »
Az 1+1 százalékos szja-keretnek csak 52,2 százalékát ajánlották fel az adózók
Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - Az adózók nagy része továbbra sem nyilatkozik az szja 1+1 [...] tovább »
Orbán Viktor: jelentősen nő a magyar vállalkozásoknak jutó pénz
Baja, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A magyar kis- és közepes vállalkozásoknak jutó uniós forrásokról, a [...] tovább »
Önkormányzat 2014 – Az NVB döntött az országos nemzetiségi szavazólapok nyomtatásáról
Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén egyhangúlag [...] tovább »
Devizahitelek – Balog Ádám: a jegybank jelentős szerepet vállal a devizahitelek kivezetésében
Budapest, 2014. szeptember 16., kedd (MTI) - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) aktívan közreműködik a devizahitelek [...] tovább »
Még több kategóriábol »


Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása