Hiánytalan fasorokat szeretnének a Péterfián

Hiánytalan fasorokat szeretnének a Péterfián

Debrecen - Ami az egyik oldalban már bevált, az lesz a másikon is.
Fotók: A csomagolás és a valóság - Amikor a termék nem azt takarja, amit vártunk

Fotók: A csomagolás és a valóság - Amikor a termék nem azt takarja, amit vártunk

Előfordult már, hogy nem azt találta a csomagolásban amire számított? Ötven képen keresztül mutatjuk meg, hogy nem mindig azt kapjuk, amire számítunk. 

Új kollektív szerződés a fuvarozóknál május 1-jétől

Budapest - Aláírták a fuvarozók egyesületének tagvállalkozásaira vonatkozó új kollektív szerződést, a dokumentum május 1-jén lép hatályba - közölte a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) pénteken az MTI-vel.

KSH: egyre több anya vállal munkát kisgyermeke mellett

Budapest - A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint egyre több három éven aluli gyermeket nevelő anya vállal munkát.

Időjárás-jelentés - 2016. április 29.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Quaestor - Az ügyészség visszautasítja a rágalmakat

Budapest - Az ügyészség a leghatározottabban visszautasítja a Quaestor-ügyben egyes politikusoktól származó rágalmakat - tudatta a Legfőbb Ügyészség (LÜ) pénteken közleményben az MTI-vel.
Teljes államosítás jön az oktatásban

Teljes államosítás jön az oktatásban

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Új alaptanterv lesz 2018-tól, teljesen átalakítják a Kliket, elveszik az iskolák működtetését az összes önkormányzattól, jön a teljes államosítás. Lázár János a kormányinfón elárult néhány részletet arról, milyen pontokon készül változtatásokra az oktatásban a kormány. Elég sok ponton írják felül a korábbi terveiket. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Ihat vizet, de ha fizet…

„Háromezer forintért ittam két korty vizet” – harsogott a meghökkentő felütés a világhálón. Az igazságérzetében sértett, Debrecenben másodszor megforduló online újságíró posztját rengetegen osztották meg, a drága kortyok óta vízesésként zubognak az érzelmileg túlfűtött hozzászólások, az ütős kommentekben már-már bokszzsáknak használva gyepálták a közlekedési céget. Ladányi Tóth Lajos írása.
Ballagásdömping Debrecenben

Ballagásdömping Debrecenben

Debrecen - Rengeteg iskolában tartottak ballagási ünnepséget Debrecenben; fotósaink a Povolnyban, az Irinyiben, a Vegyipariban, a Balásházyban, a Mechwartban, az Adyban és a Medgyessyben is készítettek képeket. Cikkünk folyamatosan bővül a galériákkal - ha ott volt, azért, ha nem volt ott, akkor meg azért nézze végig őket!

Elérhető a pályázati portál a családi házak energetikai korszerűsítésére

Budapest - Elkészült az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családi házak energiahatékonyságának növelését célzó alprogram pályázati honlapja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Költségvetés - Fidesz: mindenki léphet egyet előre

Budapest - Mindenki léphet egyet előre - mondta a 2017-es költségvetésről a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

PATENT egyesület: nem jól kezelik a párkapcsolati erőszak eseteit a bíróságok

Budapest - A PATENT Jogvédő Egyesület felmérése szerint nem megfelelő Magyarországon a párkapcsolati erőszakkal kapcsolatos esetek kezelése és megítélése a bíróságokon.

Vasárnapi nyitvatartás - OKSZ: sok vállalkozást ellehetetlenítene a száz százalékos pótlék

Budapest - Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a 100 százalékos vasárnapi pótlék sok vállalkozás számára lehetetlenné tenné a vasárnapi nyitvatartást, sokakat pedig arra kényszerítene, hogy más költségeket faragjanak le, így a cafeteria is áldozatul eshet.
Átverés vagy csodaszer?

Átverés vagy csodaszer?

Debrecen - A „csodavizekről” és a „csodasókról” tartott ismeretterjesztő előadást Fábián István tanszékvezető professzor a Nagyerdei Víztoronyban.
Ballagás újrajátszva

Ballagás újrajátszva

Debrecen - Száz egykori diák ismét elballagott a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma intézményéből péntek délután.
Meghajolt a DKV az utasok óhaja előtt

Meghajolt a DKV az utasok óhaja előtt

Debrecen - Mostantól büntetlenül ihatunk folyadékot a DKV járatain.
Koncertterem épülne a Csapó utcán

Koncertterem épülne a Csapó utcán

Debrecen - Tervpályázatot írnak ki a Dósa nádor tér és a Csapó utca egy részének átépítésére.

Küszöbön innen és túl

Korrupció miatt letartóztatták az összes közlekedési rendőrt. Ez nem valami utópisztikus hír, nagyon is valóságos, igaz, „mindössze” hét tányérsapkásról van szó, és az erdélyi Szászrégenben történt az eset. Pap Gyula jegyzete.
Csodavárás

Csodavárás

Ha ennél nincs lejjebb, és hacsak nem ragad bele ebbe az állapotába a társadalom, kizárólag felfelé vezethet az útja. Bujdos Attila írása.
Akik számára fekete betűs ünnep Szent György napja

Akik számára fekete betűs ünnep Szent György napja

Hajdú-Bihar - Van, akinek a juhai a tavalyi nyarat a hodályban töltötték, sok állat meg is betegedett.
Búsuló juhászok

Búsuló juhászok

A szerkesztőségi fotóarchívumot lapozgatva a kezembe került egy képsorozat, a felvételek Hortobágy-Kónyán készültek egy riporton. Petneházi Attila írása.
Több mint hatezer családnak segített a Debreceni Karitatív Testület

Több mint hatezer családnak segített a Debreceni Karitatív Testület

Debrecen - A Debreceni Karitatív Testület 2016. április 29-i ülésén beszámolt 2016-os első negyedéves munkájáról. Szó esett a Vojtina Bábszínház hátrányos helyzetű gyermekek számára rendezett programjáról, a gyermeknapi majálisról, hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásáról, kisgyermekes családok részére otthonukban nyújtott segítségről és gyermekfelügyeletről is.
„A kis bajnokok és győztesek Magyarországáért”

„A kis bajnokok és győztesek Magyarországáért”

Derecske - Megtörtént végre az, amire már évek óta vártak a településen, az országos tanuszoda-építési programban pénteken letették a létesítmény alapkövét Derecskén.
Lehúzza a Klik a neki nem tetsző tankönyveket az iskolák listájáról

Lehúzza a Klik a neki nem tetsző tankönyveket az iskolák listájáról

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sorra húzza le a neki nem tetsző kiadványokat az iskolák tankönyvrendeléséből a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, állítja a Tanítanék Mozgalom. A Klik közleményében azt írta, hamisak a híresztelések, és továbbra is biztosított a tankönyvválasztás szabadsága. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.
Kivételes nap: anyák napját és születésnapot is ünnepeltek

Kivételes nap: anyák napját és születésnapot is ünnepeltek

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi Kastélyház Gondozóház közössége április 28-án délután megható ünnepségen köszöntötte a 90 éves Elek Albertné Olga nénit, s a közelgő anyák napja alkalmából az intézetben élő édesanyákat.

Szembemegy a Barbie-léttel az Anna and the Barbies frontembere

Debrecen - Nyers szabadság, emberre szabott igazság, életigenlés – az Anna and the Barbies zenekar zászlajára írható vezérelvek. A lobogó alatt egy „színes, félőrült, de legyőzhetetlen mesebeli figura” üvöltve tör előre. S mivel őszinte az üvöltése, nyitott fülekre, szemekre, szívekre talál. A csapat pénteken este a Roncsban hirdeti zenében a fentieket.
Hogyan őrizzük meg a békét a munkahelyen?

Hogyan őrizzük meg a békét a munkahelyen?

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Valószínűleg mindnyájunknak volt már része olyan megbeszélésben vagy időtöltésben, amikor olyanokkal voltunk együtt, akiket nem annyira csípünk.

Mehetünk autóval a temetőbe

Debrecen - Behajthatnak a gépjárművek szombaton a debreceni Köztemetőbe.

Költségvetés - Palkovics: nőnek az állami intézményfenntartó és a felsőoktatási forrásai

Budapest - Az állami intézményfenntartó jövőre 103 milliárdos többletet kaphat, a felsőoktatási intézmények 43 milliárdos pluszforrással számolhatnak a költségvetés tervezete szerint - közölte az oktatási államtitkár pénteken Budapesten.
Sárgulási láz söpört végig Debrecenen

Sárgulási láz söpört végig Debrecenen

Debrecen - A hagyományokhoz híven a sárgulással búcsúztak az agrárvégzősök az intézménytől. 420 hallgató vonult végig a Böszörményi úti campustól az egyetemig.
Olvasói levél: Volt egy álmom, előalbérleti jog

Olvasói levél: Volt egy álmom, előalbérleti jog

Debrecen - Álmomban nyertem egy minden szempontból kedvemre való garzonlakást, úgy döntöttem, hogy átköltözök, a régit pedig eladom, vagy hasznosítom. Ismerőseim – hisz’ egy nyertesnek mindig lesznek ismerősei – azt tanácsolták, hogy a régi lakásomat adjam ki albérletbe. Megfogadtam és rögtön bele is vágtam az álomprojektbe, gondoltam, gyorsan megy: meghirdetem a bérleményt, tájékozódok a jogszabályokról, letöltök egy albérleti szerződésmintát, megtalálom a számomra leginkább megbízhatónak tűnő jelentkezőt, megegyezünk, aláírunk, és lehet is költözni…

Érettségi - Hétvégén ballagás, hétfőn kezdődnek a magyar írásbelik

Budapest - Pénteken és a hétvégén országszerte elballagnak a diákok a középiskolákból, majd hétfőn a magyar írásbelikkel megkezdődnek az érettségi vizsgák.

Emelkedett az üzemanyagok ára

Budapest - Emelte bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Feketelista.hu: csökkent az adótartozások összege

Budapest - A cégek és magánszemélyek teljes adótartozása 2246 milliárd forintra rúgott március végén, míg egy évvel korábban még ennél 14 százalékkal több, 2568 milliárd forint volt - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.
Hivatalos totónyeremények - 17/1. hét

Hivatalos totónyeremények - 17/1. hét

Budapest - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 17. fogadási heti, első fordulós TOTÓ és Góltotó nyereményei a jövedelemadó levonása után a következők.

TOTÓ-eredmények - 17/1. hét

Budapest - A TOTÓ 17. heti, első fordulós szelvényén szereplő mérkőzések eredményei a 4. mérkőzés törlése után.
Tizenegy iskola tanulói versenyeztek a biciklis kupáért

Tizenegy iskola tanulói versenyeztek a biciklis kupáért

Debrecen - Debrecenben is megrendezték a Kerékpáros Iskola Kupa területi döntőjét 2016. április 27-én.
Halálra verte a csecsemőt, amikor megszületett - Brutális gyilkosságban hoztak ítéletet Debrecenben

Halálra verte a csecsemőt, amikor megszületett - Brutális gyilkosságban hoztak ítéletet Debrecenben

Debrecen - A Debreceni Törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki első fokon bűnösnek I. rendű N. Szilvia és II. rendű S. Dávid vádlottakat. A bűncselekményt a II. rendű vádlott bűnsegédként követte el.
Iskolába vitték az internet veszélyeit

Iskolába vitték az internet veszélyeit

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója az internet veszélyeire hívta fel az általános iskolások figyelmét.
Tejben a forintunk

Tejben a forintunk

Első blikkre teljesen rendben van a tejtermelők megsegítésére Lázár János által belengetett intézkedési terv. Magyar földről, magyar tejet a magyar embereknek, úgy, hogy a tejtermelők jól járjanak. Na jó, az az elsődleges cél, a többi csak az eredő. Kovács Zsolt jegyzete.
 
Előző
123456  

Amanda, a nap szépe

Amanda a tanulás mellett szívesen jár fotózásokra. Nagyon jól érzi magát a kamera előtt.
tovább »


hirdetés