Mabisz: kedd éjfélig megjelennek a 2017. január elsejétől esedékes kgfb-díjak

Mabisz: kedd éjfélig megjelennek a 2017. január elsejétől esedékes kgfb-díjak

Budapest - Kedden éjfélig jelentethetik meg a jövő évre érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjtarifáikat a biztosítók, a kampány egyre kevesebb autóst érint, a kgfb-szerződések mindössze 37 százalékának esik a szerződéses évfordulója január elsejére - derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adataiból.
Debrecen mellett, tanyasi környezetben készítik a szenvedélybetegeket a visszailleszkedésre

Debrecen mellett, tanyasi környezetben készítik a szenvedélybetegeket a visszailleszkedésre

Debrecen - A Forrás Lelki Segítők Egyesülete több mint 25 éve segíti az egyéneket, családokat.

Ne legyenek Zsabamárik!

Bevallom őszintén, meglett férfiként is elbőgöm magam, ha valahol újrajátsszák Ranódy László Árvácska című filmjét, s ismét a szemem elé kerül egy-egy jelenet. Pedig tisztában vagyok vele, hogy az ott „csak” játék a vásznon, mégsem bírom nézni Czinkóczi Zsuzsa szenvedését, s legszívesebben a két kezemmel fojtanám meg a komisz nevelőszülőt alakító Moór Mariannát, pontosabban Zsabamárit. Matyasovszki József írása.

Több közlekedési törvényt módosítana a kormány, biztonságosabbá tennék a használt járművek vásárlását

Budapest - A használtjármű-vásárlás biztonságának növelése érdekében ingyenesen elérhető új szolgáltatást alakítana ki a kormány, a jármű-életút adatszolgáltatás lehetővé tenné a járművekkel kapcsolatos, több szerv által nyilvántartott adatokból minden lényeges lekérdezését egy felületen keresztül.
Fekete kerámiák a Tímárházban

Fekete kerámiák a Tímárházban

Debrecen - Ifj. Fazekas István fazekas, Népi Iparművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Házában (Nagy Gál I. u. 6.) pénteken.

OGY - Módosulhatnak az oktatási törvények

Budapest - Több ponton kezdeményezi az oktatási tárgyú törvények módosítását Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere, aki javaslatát pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek.

Időjárás-jelentés - 2016. október 28.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

OGY - Közparkok kerülhetnek önkormányzati tulajdonba

Budapest - Harmincöt állami közpark önkormányzati tulajdonba adását javasolja a parlamentnek Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Az NGM benyújtotta a parlamentnek az adócsomagot

Budapest - A gazdasági tárca pénteken benyújtotta az őszi adócsomagot az Országgyűlésnek, amelynek legfontosabb eleme a köztehercsökkentésen és a versenyképesség növelésén túl az adóbürokrácia csökkentése - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Amennyiben a javaslatot megszavazza a parlament, egyebek mellett nő a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) bevételi határa, az áfában emelkedik az alanyi mentesség értékhatára és egyszerűsödnek az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályai is.

OGY - Szigorítják a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályokat

Budapest - A feltöltős SIM-kártyákra vonatkozó szabályok szigorítására tett javaslatot a belügyminiszter pénteken az Országgyűlésnek.
Átadták a 427-es út felújított szakaszát Berettyóújfalunál

Átadták a 427-es út felújított szakaszát Berettyóújfalunál

Berettyóújfalu - Átadták a 427-es másodrendű főútnak a komplex útfelújítási programban felújított szakaszát Berettyóújfalunál pénteken.
Folytatódik az aszfaltozási hullám, felkészül: Hatvan utca

Folytatódik az aszfaltozási hullám, felkészül: Hatvan utca

Debrecen - Az Új Főnix Terv keretében november 2-án (szerdán) megkezdődik a Hatvan utca nagyfelületű felújítása. A korszerűsítés a Segner tértől kezdődik és a nyugati tehermentesítő út építése során felújított szakaszig tart (ez a Fazekas Gimnázium nyugati telekhatáránál van).
Újabb forrás a debreceni reptérnek – üdvözlik a döntést

Újabb forrás a debreceni reptérnek – üdvözlik a döntést

Debrecen – Az úgynevezett ILS 2 leszállító rendszer segítségével a jelenleginél sokkal könnyebben és biztonságosabban tudnak le- és felszállni a gépek a debreceni repülőtéren. Az ennek telepítésére eddig szánt 1,2 milliárd forintos támogatást most 1,372 milliárd forinttal egészítette ki a kormány – mutatott rá pénteki közleményében a debreceni önkormányzat.
Nyilvántartaná a kormány a gyermekbántalmazókat

Nyilvántartaná a kormány a gyermekbántalmazókat

Budapest - Könnyen kerülhet nevelői pozícióba olyan, akinek korábban volt gyermekbántalmazásos ügye, mert a szociális szektorban nem szokás leinformálni az álláspályázókat. A szociális ügyekért felelős államtitkárság ezért azt vizsgálja, hogyan lehetne listázni az ilyen embereket, nehogy gyerekek közé kerüljenek. Czibere Károly államtitkár azt ígérte, 2019-20-ra az összes nagy intézetet bezárják. Szurovecz Illés cikek az Abcúgon.

Kamion vesztegel a 4-es főút szoboszlói szakaszán

Hajdúszoboszló - Megsüllyedt az útpadkán egy kamion a 4-es főút Hajdúszoboszlót elkerülő szakaszán, a 206-os kilométernél. A kamionmentő érkezéséig a hajdúszoboszlói katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói biztosítják a területet.

Tárolja csak a paraszt!

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei betakarítási szezon a gazdák számára kétszeresen is csapás: nem elég, hogy a magtárak szerte a világban búzától és kukoricától roskadoznak, még ezek a „zsivány” felvásárlók is taktikát váltottak. Petneházi Attila írása.
„Kősziklákra” épül a Pósa Utcai Óvoda gyermekeinek jövője

„Kősziklákra” épül a Pósa Utcai Óvoda gyermekeinek jövője

Debrecen - A mindennapi pedagógiai munkán túl, csütörtökön kézzelfogható módon is elkezdték az alapok lerakását: nevükkel és jelükkel ékesített kavicsokat tettek le az udvaron a sziklakertnek kijelölt helyen.
Debrecenben gyűlnek össze az iskolapszichológusok

Debrecenben gyűlnek össze az iskolapszichológusok

Debrecen - Az iskolapszichológus szakma új fóruma indult el Debrecenben: az iskolapszichológusok első országos vándorgyűlése október 27-én kezdődött meg az Akadémiai Bizottság Székházban.
Ilyen volt 1956 Kanadából nézve

Ilyen volt 1956 Kanadából nézve

Debrecen - 1956-os témájú új regényének kanadai turnéja után a Debreceni Egyetemen is felolvasott műveiből Farkas Endre magyar származású kanadai író.
24 óra a klímaváltozás jegyében

24 óra a klímaváltozás jegyében

Debrecen - Egy nap áll a Climathon versenyen résztvevő hallgatók rendelkezésére, hogy innovatív megoldásokat dolgozzanak ki a klímaváltozás közlekedésfejlesztésre gyakorolt hatásainak mérséklésére.

A magyar mozikba is megérkezett Edelényi János Jutalomjáték című filmje

Budapest - Megérkezett a magyar mozikba is a Jutalomjáték című magyar-angol film, amely - mint rendezője, Edelényi János az M1 aktuális csatorna pénteki adásában elmondta - Ausztráliában és Új-Zélandon már elnyerte a közönség és a szakma tetszését.

Megtelnek a hosszú hétvégén a legnépszerűbb városok szálláshelyei

Budapest - Megtelnek a hosszú hétvégén a legnépszerűbb úti célok szálláshelyei derült ki a trivago.hu szállásár-összehasonlító portál adataiból. A kikapcsolódni vágyók körében a belföldi települések közül a főváros, Eger, valamint a fürdővárosok iránt a legnagyobb az érdeklődés.
Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Átadták a Károli Gáspár-díjakat

Budapest - Károli Gáspár-díjjal tüntették ki Gáborjáni Szabó Botondot, a debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának gyűjteményi igazgatóját és Ősz Sándor Elődöt, az Erdélyi Református Egyházkerület Központi Gyűjtőlevéltárának munkatársát a reformáció emléknapja alkalmából.
Változik a vonatok közlekedési rendje a négynapos hétvégén

Változik a vonatok közlekedési rendje a négynapos hétvégén

Budapest - Változik a vonatok közlekedési rendje a négynapos hétvégén - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.
Tóth Tamás: harmadával nő a büntetés-végrehajtási dolgozók létszáma

Tóth Tamás: harmadával nő a büntetés-végrehajtási dolgozók létszáma

Budapest - A következő két évben mintegy harminc százalékkal bővül a büntetés-végrehajtás állományának létszáma - mondta Tóth Tamás, a szervezet pénteken kinevezett országos parancsnoka az MTI-nek adott interjújában.
Sokáig csak cigizni mentek a Tisza-szoborhoz - ez változik most meg

Sokáig csak cigizni mentek a Tisza-szoborhoz - ez változik most meg

Debrecen - Szombaton új helyen, a Debreceni Egyetem Főépülete előtt állítják fel gróf Tisza István, néhai miniszterelnökünk szobrát. A talpazattal együtt közel 4 méter magas alkotás emléket állít annak, hogy a parlament 1912-ben megalapította a Debreceni Egyetemet.

Továbbra is csak lábadozik az építőipar

Budapest - Az előző évek azonos időszakaihoz viszonyítva legalább már kicsit szebb a kép.
Olvasói levél: Emlékezés és felejtés

Olvasói levél: Emlékezés és felejtés

Debrecen - Tudom, az ’56-os forradalom hősei közül lehetetlen mindenkit nevesíteni. Annál is inkább nehéz, mert így vagy úgy, mindannyian áldozatai voltunk a szabadságeszmény reményvesztésének. Mégis vannak, akikről nem feledkezhetünk meg. Közéjük tartozik dr. Hevessy József, Debrecen első szabadon választott egykori polgármestere. Az 1990-től két cikluson át regnáló városvezetőt előbb képviselőtársai választották az önkormányzat élére, majd közvetlenül a polgárok akaratából tölthette be posztját.
A legkisebbek jogairól volt szó a Megyeházán

A legkisebbek jogairól volt szó a Megyeházán

Debrecen - Mesekönyvvel is segítenek eligazodni a gyerekeknek.
Rangos díjat kapott a vadonatúj józsai templom

Rangos díjat kapott a vadonatúj józsai templom

Debrecen - Pro Architectura díjjal ismerték el a józsai városrész központjában, a Tócó patak partján tavaly novemberben átadott katolikus Szent György-templomot. A Miniszterelnökség által meghirdetett pályázat keretében az épületet a jeles építészeti, városépítészeti, tájépítészeti, belsőépítészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenység kategóriájában díjazták.

Kigyulladt egy autó az M3-ason

Hajdúnánás - Egy kigyulladt személygépkocsi oltása miatt a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópálya Budapest irányába tartó szakaszát Hajdúnánás közelében.
Fotók: 15 dolog, amire mindenképpen szüksége van, ha irodában dolgozik

Fotók: 15 dolog, amire mindenképpen szüksége van, ha irodában dolgozik

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem is gondolná, mi minden hiányzik az asztaláról. Megmutatjuk, miket kellene még beszereznie.

Ismét Miklóssy Ferenc a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke

Budapest, Debrecen - A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tisztújító küldöttgyűlésén a küldöttek újabb négy évre Dr. Parragh Lászlót választották a kamara elnökének, az általános alelnök pedig ismét Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lett.

Propaganda extra

Újabb szállóigével lettünk gazdagabbak. A szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerint ma azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni. Orosz Csaba jegyzete.

,,Lebontani” a kerítést

Amikor amerikai filmeket néz az ember, legtöbbször hiába keresi a kerítéseket a lakóházak körül. Más nemzetek, a hollandok például még a függönyt is elfelejtik feltenni az ablakaikra, olyan nyitottan élik életüket. Barak Beáta írása.
Ők az egészségügy motorjai

Ők az egészségügy motorjai

Debrecen, Nyíregyháza - 25 éves a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán működő egészségügyi szervező képzés. A szak alapítói jubileumi ünnepségen idézték fel a negyed évszázad eredményeit az intézmény nyíregyházi campusán.
Veszélyt rejtenek a kegyeleti gyertyák és töklámpások

Veszélyt rejtenek a kegyeleti gyertyák és töklámpások

Debrecen - Mindenszentek idején és az azt követő halottak napján általános szokás, hogy gyertyát gyújtunk azokért, akik már nem lehetnek velünk. Sokan nemcsak a temetőkben, hanem otthon is gyertyagyújtással emlékeznek meg, emellett egyre jobban terjed a halloweeni töklámpás készítése is. Sajnos nem telik el év anélkül, hogy a tűzoltókat ne riasztanák temetőtüzekhez, vagy olyan lakástűzhöz, amelyet kegyeleti gyertya okozott.
Egyetemi innováció, olasz hagyomány

Egyetemi innováció, olasz hagyomány

Debrecen - A Debreceni Egyetem egészség- és élelmiszeripari kutatásait hasznosítaná termékeiben a nagymúltú olasz édességgyártó vállat, a Fabbri 1905 S.pA.

Oly korban élek én…

Rögtön tisztázzuk, semmilyen párhuzamot nem kívánok vonni a tragikus sorsú költő, Radnóti Miklós második világháborús, vérzivataros korával, az egy másik. De ez sem hasonlít egyetlen korábbira sem, amennyiben mégis, az csakis a véletlen számlájára írható. A kor, melyben élek, élünk, nem az igazságé, a tisztaságé, az ártatlanságé. Ebben nem különbözik egyetlen korábbitól sem, ami nem csoda, ilyet elvárni naivság. Égerházi Péter jegyzete.
Két nappal meghosszabbítja a vasúti és buszos bérletek érvényességi idejét az NFM

Két nappal meghosszabbítja a vasúti és buszos bérletek érvényességi idejét az NFM

Budapest - Két nappal meghosszabbítja az októberi vasúti és autóbuszos dolgozói és tanulói havibérletek érvényességi idejét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).
 
Előző
123456  


hirdetés