A bronzot érő menü

A bronzot érő menü

Debrecen - Nemzetközi versenyen aratott sikert a debreceni séf.
Átadták a debreceni gyártású autóbuszt

Átadták a debreceni gyártású autóbuszt

Debrecen - Csütörtöktől az utazóközönség is kipróbálhatja az járművet.

Közeledik az adóelőleg-kiegészítés határideje

Budapest - December 20-ig kell kiegészíteniük a társasági adó, az energiaellátók jövedelemadója, az innovációs járulék, az egyszerűsített vállalkozói adó és a reklámadó előlegét a várható fizetendő adó összegére azoknak, akiknek üzleti éve megegyezik a naptári évvel - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

Budapest - Csökkenti a Mol bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
Adventi segítséget hoznak a rászorulóknak

Adventi segítséget hoznak a rászorulóknak

Debrecen - A Debreceni Karitatív Testület immár negyedik alkalommal szervezte meg a karácsonyi szeretetakcióját a Kossuth téren felállított „Add tovább!” házikóban.
Otthonában köszöntötték

Otthonában köszöntötték

Pocsaj - A Pocsajban élő György Bélánét 90. születésnapját ünnepelte otthonában.

Pósán László: az ellenzék hazudik és botrányt kelt

Debrecen - A munka törvénykönyv változtatásával kapcsolatban az ellenzék azt állítja, hogy a túlórát 3 évente kell kifizetni - írta sajtóközleményében dr. Pósán László országgyűlési képviselő.
Kósa Lajos: indokolatlan zavarkeltés

Kósa Lajos: indokolatlan zavarkeltés

Debrecen - Az új túlóratörvény egyik beterjesztője szerint az ellenzékiek csak a balhéban voltak érdekeltek.
Új családsegítő komplexum épült Debrecenben

Új családsegítő komplexum épült Debrecenben

Debrecen - Elkészült az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának legnagyobb beruházása, a Család- és Gyermekjóléti Központ.
Újra pluszok, irány a kert!

Újra pluszok, irány a kert!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kis téli előzetes után újra őszies az időjárás, így be lehet pótolni, ami elmaradt.

Időjárás-jelentés - 2018. december 12.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Elismerést kaptak a hősiesen helyt álló tűzoltók

Elismerést kaptak a hősiesen helyt álló tűzoltók

Debrecen - Bátorságukért, hősies helytállásukért vehettek át többen elismerést december 12-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Mellettük több kolléga kerek születésnapja alkalmából kapott ajándéktárgyat olvasható a katasztrófavédelem közleményében.
Újabb, korszerűbb iskolák

Újabb, korszerűbb iskolák

Hajdú-Bihar - Befejeződött a Debreceni Tankerületi Központ több iskolájának felújítása és energetikai korszerűsítése.
Vessünk tálba Luca napján búzát

Vessünk tálba Luca napján búzát

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Jó termést jelez, ha karácsonyig kikel az elvetett mag.

Államkincstár: a fiatalok pénzügyi tudatosságát fejleszti a videópályázat

Budapest - A Magyar Államkincstár "MesterVideó Pályázata" a felső tagozatos tanulók, a középiskolai diákok és a felsőoktatási hallgatók pénzügyi tudatosságát fejleszti - mondta Borbély László András, a Magyar Államkincstár pénzforgalmi elnökhelyettese, a videópályázat zsűrijének elnöke szerdán Budapesten, az ünnepélyes díjátadón.

Kisteherautó és személyautó ütközött Gáborjánnál

Gáborján - A baleset a Hunyadi utca és a Fő utca kereszteződésében történt - közölte a katasztrófavédelem.
Közeledik az adóelőleg-kiegészítés határideje!

Közeledik az adóelőleg-kiegészítés határideje!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - 2018. december 20-áig kell kiegészíteniük a társasági adó, az energiaellátók jövedelemadója, az innovációs járulék, az egyszerűsített vállalkozói adó és a reklámadó előlegeit a várható fizetendő adó összegére azoknak, akiknek az üzleti éve a naptári évvel megegyezik - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
OGY - Orbán Viktor az önkéntes túlmunka szabályozásáról: a törvény jót fog tenni a munkavállalóknak

OGY - Orbán Viktor az önkéntes túlmunka szabályozásáról: a törvény jót fog tenni a munkavállalóknak

Budapest - Fontos és jó törvényt alkottunk - nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

OGY - Emelkedik az ápolási díj, bevezetik a gyermekek otthongondozási díját

Budapest - Jövő januártól 15 százalékkal emelkedik az ápolási díj és bevezetik a gyermekek otthongondozási díját - döntött az Országgyűlés szerdán.
Hamar véget ért a kocsikázás

Hamar véget ért a kocsikázás

Polgár - A 31 éves férfi egy ismerőse autóját tulajdonította el, majd balesetet okozott vele. A hajdúnánási nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát - olvasható a police.hu-n.

OGY - Új jogállás jön létre a honvédelmi alkalmazottaknak

Budapest - Jövő év elejétől új jogállás jön létre a honvédelmi alkalmazottak számára.

OGY - Törvény a kormányzati igazgatásról

Budapest - A korszerű és hatékony kormányzati igazgatás kialakítása, a kormányzati tisztségviselők jogviszonyának szabályozása, szolgálatuk anyagi elismerése, továbbá a közszolgálat és a családi élet összeegyeztethetőségének elősegítése a célja az Országgyűlés által szerdán elfogadott, márciustól alkalmazandó kormányzati igazgatásról szóló törvénynek.

OGY - Szigorodnak a homeopátiás készítményekre vonatkozó szabályok

Budapest - Homeopátiás gyógyszer ajánlása esetén részletes írásos tájékoztatást kell a beteg rendelkezésére bocsátani, ennek elmaradása pedig szabálysértésnek minősül - döntött az Országgyűlés, amikor 130 igen szavazattal szerdán elfogadta az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú, valamint az egészségüggyel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló kormányzati javaslatot.
Karácsony - Szállás.hu: 85 százalékkal nő a hotelek karácsonyi forgalma

Karácsony - Szállás.hu: 85 százalékkal nő a hotelek karácsonyi forgalma

Budapest - Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a karácsonyi időpontok iránt a szálláshelyeken: idén 85 százalékkal nő a forgalom a december 22-26. közötti időszakban a Szállás.hu előfoglalási adatai szerint.

Teljesítményfokozás: a tudomány segít

Debrecen - A hatékonyabb edzéstervek kidolgozásában és az élsportolók teljesítményének növelésében segítenek azok a diagnosztikai módszerek, amelyeket a Debreceni Egyetem sporttudományi szakemberei kedden mutattak be a trénereknek - olvasható a Debreceni Egyetem közleményében.

Consilium Peritorum - Három „érem” is Debrecenbe került

Debrecen - A Debreceni Törvényszék illetékességi területén idén kinevezett bírák, titkárok és fogalmazók is részt vettek az Országos Bírósági Hivatal által rendezett Consilium Peritorumon - olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.
OGY - Módosította a parlament a munka törvénykönyvét

OGY - Módosította a parlament a munka törvénykönyvét

Budapest - Megszavazta a parlament szerdán a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

Schmidt Mária: az I. világháború mindent megváltoztatott Európában

Budapest - A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint az I. világháború mindent megváltoztatott és megkérdőjelezett Európában, nem oldott meg semmit, és a régi világot drámai erővel lökte át az újba, amely "a nyugat önbizalomvesztésének századává vált".
Advent a parkban, advent a kávézóban

Advent a parkban, advent a kávézóban

Balmazújváros - A vezetők szerint üdvös lenne, ha minél több közösség gyújtana gyertyát advent idején.

Innovatív módszerekkel

Debrecen - Megyei jó gyakorlatok címmel konferenciát rendezett a Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat kedden a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskolában.
 
Előző
123456