Oktatás

2024.02.28. 14:51

Ezek a debreceni gyerekek nem jönnek zavarba, ha baj van

Balesetmegelőzési és elsősegélynyújtási ismereteket sajátítottak el a Karácsony Sándor Általános Iskola diákjai.

Bekecs Sándor

A debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola diákjai érdekes előadásokat hallgathattak meg

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség-archív

Alaposan felkészültek a debreceni Karácsony Sándor Általános Iskola diákjai a vészhelyzetekre és a balesetmegelőzésre. A fiataloknak Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség szervezésében tartottak előadásokat, oktatásokat február 26-án.

Az Országos Polgárőr Szövetség és a Közlekedéstudományi Intézet közös, országos programjának keretében közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési előadásokat, valamint elsősegélynyújtási oktatást tartottak szakemberek 53 tanulónak. A foglalkozásokon 5. és 6. osztályos diákok vettek részt.

– A közlekedésbiztonsági előadást a Debrecen Városi Rendőrkapitányság szakemberei, míg az alapvető elsősegélynyújtási tájékoztatást két polgárőr – akik egyébként mentősök is – tartották – tájékoztatott Boros Viktor, a szövetség elnöke.  

Az előadások után a gyerekek ajándékokat kaptak, melyekben a biztonságos kerékpáros- és gyalogos közlekedést biztosító eszközök voltak, mint például: fényvisszaverő mellények, hátizsákvédők és tornazsákok; kerékpárlámpa szettek, valamint a közelgő húsvét alkalmából csoki nyuszik és más apró ajándékok.  

Az oktatás szervezésében, lebonyolításában és az ajándékok átadásában a vármegyei polgárőr szövetség elnöke mellett elnökhelyettese, irodavezetője és Haláp-Nagycsere Polgárőr Egyesület tagjai vettek részt. – Az iskola vezetése örömmel fogadott minket és szívesen fogadnak bennünket más alkalommal is – tette hozzá Boros Viktor.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában