Videóval

2023.11.18. 19:31

Hiába kiabáltak a hangosbemondón, már késő volt – új részletek a sápi vonatbalesetről

A személyvonatot a Tények szerint egy 48 éves püspökladányi férfi vezette, akit felesége és féléves gyermeke is hazavár.

Haon.hu

A megsérült mozdonyok, amelyeket azóta már sikerült szétválasztani

Forrás: Napló-archív

Még mindig tartanak a mentési munkálatok a sápi vonatbaleset helyszínén, számolt be róla a szombati Tények. Mint ismert, a település vasútállomásán személyvonat és tehervonat ütközött össze szerda hajnalban. A balesetben többen is megsérültek, köztük a személyvonat vezetője, aki az ütközés után beszorult a roncsba, és órákig tartott, mire kimentették. Jelenleg a debreceni Kenézy-kórház intenzív osztályán ápolják, állapota súlyos, életveszélyes.

A hírműsorban elhangzottak szerint a mozdonyvezető egy 48 éves püspökladányi férfi, akit felesége és féléves gyermeke is hazavár.

Hiába szóltak hangosbemondón, nem állt meg a tehervonat

A MÁV munkatársai folyamatosan dolgoznak a pályaudvaron, most épp a roncsok elszállításán. Az adásban látható az a speciális daru is, amellyel a roncsokat mozgatják a szakemberek. Váczi Viktor, a vasúttársaság helyettes szóvivője többek között arról beszélt a Tényeknek, hogy a daruzás előkészítése miatt a felsővezetéket is félre kellett húzni. A daruzás várhatóan szombat estére fejeződik be.

Mint ismert, a tehervonat 60 kilométer per órás sebességgel csapódott a lassan haladó személyvonatba. A hírműsorban elhangzott,

a tehervonat sofőrje nem vette észre a sötét, párás időben a tilos jelzést, és nem állt meg a vágányon. A Tények úgy tudja, az állomáson dolgozók a hangosbemondón keresztül próbálták meg figyelmeztetni a tehervonatot, és kiabáltak, hogy álljon meg, de már késő volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában