Sikeres mentés

2023.04.27. 13:48

Egy debreceni uszodában élesztettek újra egy idős férfit

Az uszodában 16 napja van defibrillátor, amit máris használtak.

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Csütörtökön délelőtt érkezett a segélykérés a Debreceni Mentésirányításhoz, miszerint egy 80 év körüli férfi összeesett az egyik helyi uszodában – tudatta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A helyszínen tartózkodó elsősegélynyújtók, köztük egy mentőtiszt hallgató, azonnal a segítségére siettek, és megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem lélegzett. Mentésirányító bajtársnőnk rögtön riasztotta a rohamkocsit, miközben a helyszínen levők megkezdték az újraélesztést. Kiderült, hogy a férfi sportoló, aki napi rendszerességgel használja a medencét.

Az uszoda 16 napja csatlakozott az „Élet Mentő Pont” programhoz, vagyis rendelkeznek kihelyezett félautomata defibrillátor készülékkel, amit most használtak is. A perceken belül helyszínre érkező mentők átvették és emelt szinten folytatták az életmentést, amihez közben csatlakozott egy szabadnapos professzor és egy másik orvos is. 

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és az azonnali ellátás 30 percen belül sikerre vezetett, és a mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában