baleset

2020.03.22. 11:19

Kisiklott egy tehervonat mozdonya és öt kocsija Püspökladánynál

A járműveket vasúti daruval helyezik vissza a sínekre.

Fotó: Kovács Péter

A rendező pályaudvari vágányról egy Biharkeresztes felé kihaladó tehervonat mozdonya és annak első öt kocsija is kisiklott vasárnap a reggeli órákban Püspökladány állomáson, ahol az első, második és harmadik vágányán közlekedhetnek a vonatok. A baleset következtében a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal vonatközlekedése zavartalan volt, legfeljebb pár perces késések fordulhattak elő.

Fotó: Kovács Péter

A baleset körülményeit és okát még vizsgálják – tudtuk meg a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától. Hozzátették, a helyszínen a délutáni órákban még zajlik a műszaki mentés a vasúti balesetelhárító szakemberek és a katasztrófavédelem bevonásával. Az öt siklott kocsi közül már kettőt 16 óra 30 percre visszaemeltek a sínekre. A többi kocsi és a mozdony beemeléséhez a felsővezeték-hálózatot meg kellett bontani, ezért azt az éjszakai órákban végezik el az utolsó személyszállító vonat elhaladása, azaz 22 óra 50 perc után.

A záhonyi és a biharkeresztesi vonalon a személyszállító vonatok közlekedésében nem okozott fennakadást a műszaki mentéshez kapcsolódó korlátozás, késésre nem kell számítaniuk az arra utazóknak.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában