Gazdaság

2024.01.12. 15:12

CATL: az INPARK fejlesztése nem akkumulátorgyár lesz

A CATL a növekvő üzleti igények miatt döntött az INPARK csarnokának bérlése mellett.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az INPARK leányvállalata, az INPARK Szigma Kft. egy 60 ezer négyzetméteres ipari-logisztikai csarnokot épít Debrecenben, a Déli Ipari Parkban, amelyet később a CATL fog hosszú távon bérelni üzleti céllal.

Pénteken, a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft. (CATL) adott ki közleményt, amelyben közölték, hogy az INPARK által végzett fejlesztés nem képezi részét a CATL debreceni beruházásának, attól függetlenül valósul meg. Mint írták, a CATL a növekvő üzleti igények miatt döntött az INPARK csarnokának bérlése mellett. 

Az épülő, az INPARK tulajdonában maradó csarnok nem akkumulátorgyár lesz, elsődlegesen a CATL raktározási igényeit fogja kiszolgálni, valamint kisebb részben mechanikai folyamatokból álló, összeszerelési tevékenység folyik majd.

Hangsúlyozták, az INPARK beruházása a CATL folyamatban lévő, debreceni beruházását semmilyen tekintetben nem befolyásolja. A társaság debreceni akkumulátorgyára az előzetes műszaki tervek szerint, valamint a hatóságok által kiadott építési és egységes környezethasználati engedélyben rögzített feltételek és ütemezés mellett folytatódik. A gyár a legkorszerűbb gyártástechnológia alkalmazásával, a fenntarthatósági szempontok maximális figyelembevételével fogja kiszolgálni a CATL magyarországi és európai gépjárműipari megrendelőit a gyártás beindulását követően 2025-től.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában