Helyi gazdaság

2024.01.10. 10:30

CATL-beruházás: 60 ezer négyzetméteres ipari-logisztikai csarnok is épül Debrecenben

Az üzem fő funkciója a raktározás lesz, gyártani nem fognak benne.

Haon.hu

Jelenleg elsősorban karbantartási, termelési, minőségbiztosítási, mérnöki, technikusi és logisztikai munkakörökbe várják a szakemberek jelentkezését, emellett az irodai munkavállalók keresése is folyamatos

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A német prémium autómárkák által fémjelzett autóipari fejlesztési hullám újabb fontos állomásaként zöld energiatárolásra alkalmas eszközök raktározására és összeszerelésére szolgáló üzemet hoz létre a CATL az INPARK leányvállalatától bérelt debreceni létesítményben.

Az erről szóló szerdai sajtóközlemény szerint a 2024 szeptemberére elkészülő ipari-logisztikai csarnok fejlett ipari automatizálási rendszereket alkalmaz majd, így még magasabb munkavédelmi biztonságot garantál. Az üzemben főként raktározás, illetve kis részben kizárólag mechanikus munkafolyamatokból álló összeszerelés történik majd. Károsanyag-kibocsátás nem lesz, és a munkafolyamatok víz- és energiaigénye is minimális.

A fejlesztést az INPARK leányvállalata, az INPARK Szigma Kft. valósítja meg a Déli Ipari Parkban A cég a közel 60 ezer négyzetméteres létesítményt hosszú távra adja bérbe a CATL-nek. A projekthez kapcsolódó környezetvédelmi engedély iránti kérelmet december közepén nyújtotta be a magyar vállalat.

A beruházás következtében egy magas műszaki színvonalon kialakított ipari-logisztikai létesítmény jön létre. Az épületben fejlett ipari automatizálási rendszereket használnak majd, amelyek még magasabb munkavédelmi biztonságot garantálnak

– hangsúlyozza dr. Agócs-Kiss János, az INPARK Szigma Kft. ügyvezetője.

Az üzem fő funkciója a raktározás lesz, kis részben pedig kizárólag mechanikai összeszerelés történik. Gyártás nem zajlik majd az épületben, amelyben a zöld energiatárolásra alkalmas egységek összeszereléséhez szükséges alapanyagokat tárolja majd a bérlő, például cellákat, tokokat.

A helyi levegő, a víz és a talaj védelmében az INPARK Szigma Kft. tulajdonosként rendszeres ellenőrzéseket végez majd az üzemben, és együttműködik a hatóságokkal a vonatkozó jogszabályok betartatásában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában