Közbeszerzés

2023.08.10. 14:00

A Vojtina is szépül a debreceni Hilton építése során

Eredetileg nem tervezett pótmunkákat is el kell végezni az első vidéki Hilton kivitelezésénél.

Haon.hu

A tavaly novemberi pillanat, amikor a bokréta elindult az épület legmagasabb pontja felé

Forrás: Napló-Archív

Több kisebb változtatás vált szükségessé a debreceni Hilton szálloda kivitelezése során; a szerződést 2023. július 10-én módosította a beruházó tetrecen Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. és a munkát végző A-Híd Építő Zrt. 

A projekt értéke (a teljes összeghez képest) minimálisan nőtt, nettó 5 milliárd 554 millió 493 ezer forintról 5 milliárd 588 millió 354 ezer forintra.

 A 101 szobás, Hilton Garden Inn Debrecen City Center nevű szálloda a Darabos utcán épül.

A módosítás egyik oka az áramhálózati fejlesztések előre nem látható késedelme. Többek közt a végleges középfeszültségű hálózat kiépítését az eredetileg vállalt 2022. november 30. helyett 2023. február 28-ra, a tűzeseti áram bekötését 2023. február 28. helyett 2023. szeptember 29-ig végzi el az áramszolgáltató.

Más típussal

A beruházó 2023. június 1-én arról tájékoztatta a kivitelezőt, hogy a hotelszoba ajtók esztétikája (színe) megváltozott a korábban elfogadottakhoz képest, ezt egyébként a franchise partnerének elvárásai miatt kellett kérnie. Korábban a kivitelező mintaszobákat és mintafolyosót épített, annak érdekében, hogy a franchise partner a standard-jának való megfelelést ellenőrizni tudja. Képviselője idén márciusban megtekintette azt, majd módosításokat kért a bútorok és berendezések tekintetében. 

A beruházó jelezte, hogy a szomszédos Vojtina Bábszínház zöldtető felőli külső falának rendezését is kéri esztétikai szempontok miatt. A tervezetthez képest az épületben kialakítandó 2-2 darab USB-A típusú csatlakozók helyett 1-1 USB-A és USB-C típusú csatlakozó kialakítást valósítják meg. Az épület homlokzatán, a fölszint feletti részen, valamint a bejárati ajtó feletti íves kialakításon led sort kell elhelyezni, ez szintén a munka közben érkezett kérés volt.

 Továbbá, változott a belsőépítészeti koncepció is: a beruházó a szobák és a skybar belsőépítészeti hangulatán szeretne módosítani, ez külön tervezést és pótmunkát igényel. A teljesítési véghatáridő 2024. július 22. lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában