Turizmus

2023.07.07. 07:00

Lesz miből választaniuk a városba utazóknak – új hotelek épülnek Debrecenben

Korszerűsítenek három szállodát és újak építésére is van igény.

A debreceni Hilton az év végére készülhet el (képünk a tavaly novemberi bokrétaavatón készült)

Forrás: Napló-Archív

Három meglévő szálloda fejlesztésén és öt új hotel építésén dolgoznak jelenleg a cívisvárosban. Némelyik beruházásnál az átadási időpontot is kitűzték, míg más épületeknél még keresik a kivitelezőt vagy épp a tervekre várnak. Portálunk a debreceni polgármesteri hivatalnál érdeklődött, hol épül épp tégláról téglára a debreceni turizmus.

Mint megtudtuk, az Óbester Hotel teljes átalakulása zajlik. A cél az, hogy egy üzletemberek számára kényelmes és a családoknak is otthonos szállodát alakítsanak ki a 2008-ban épült ingatlanból. 

Az energetikai korszerűsítés mellett megújulnak a szobák, a folyosók és a recepciós tér, illetve növelik a belső udvari parkolók számát. A teendők sora 2024 első negyedévében zárulhat le. A új dizájn új nevet hoz magával, a jövőben a Hotel Debrecent kereshetjük fel a Péterfia utcán.

Folyamatban van a Hotel Lycium Debrecen energetikai korszerűsítése. A belvárosi szálló 2022 novembere óta zárva tart. Szerdi Zsuzsanna igazgató portálunknak elmondta, reményeik szerint őszre befejeződhet a munka és újra fogadhatják a vendégeket.

A Hotel Aranybika szintén renoválás előtt áll, ám messze nincs ilyen előrehaladott szakaszában a fejlesztés. 

A Piac utcai szálloda egykori fényének visszaállítása régi vágya a városvezetésnek és a debrecenieknek egyaránt. Az ingatlant 2021-ben vásárolta meg a Mathias Corvinus Collegium, amely jelenleg oktatási célokra használja azt. A felújítás és a szálló funkció újrateremtésének reménye 2022-ben csillant fel, szeptemberben kihirdették a tervpályázat győztesét. 

Az akkori sajtótájékoztató úgy zárult, hogy a következő kilométerkő a szerződéskötés lesz, majd kezdődhet a számos szempontot és jogszabályt figyelembe vevő részletes tervezés. Akkor hiába érdeklődtünk, a folyton változó építőipari körülmények okán határidőkkel és anyagiakkal kapcsolatos kinyilatkoztatásra nem mertek vállalkozni a jelenlévők. Friss fejleményekről azóta nincs információnk és a debreceni polgármesteri hivatal sem számolt be újdonságról.

Apartmanház és oktatóhotel épül

A jelek szerint új szállodákra is igény van, összesen öt nyitása várható a közeljövőben a cívisvárosban. A Darabos utcán magasodik a Hilton Garden Inn Debrecen City Center.

 A 101 szobás, két pinceszintes, földszintes és hétemeletes, összesen 4 ezer 797 négyzetméter nettó alapterületű hotelt jó eséllyel az év végén adják át.

A Mester Residence Hotel a Mester és a Csap utca sarkán várja majd az utazókat: a háromszintes épületben húsz tágas apartmant alakítanak ki.

Oktatószállodát épít a Debreceni Egyetem a Kartács utcán, az egykori Park Hotel helyén. 

Az UniGreen Hotel tervpályázatának győztesét már tavaly kihirdették, ám egyelőre nem tudni, mikor nyitja ki kapuit a hotel, tankonyha és tanétterem.

Még idén levonulnak a kivitelező munkatársai a Bethlen és a Hatvan utca sarkán létesített Urban Hotel, valamint a Böszörményi úti Inter Hotel területéről. Utóbbi 1928-ban épült, s a Hangya Szövetkezet irodai székházaként kezdte meg működését. A 27 szobás szálloda bárral, étteremmel, kis kültéri wellness résszel, kellemes kerthelyiséggel, saját zárt parkolóval várja majd az átutazó, kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában