Új szálló Debrecenben

2022.10.13. 16:39

Külföldi iroda is pályázott a debreceni UniGreen Hotel terveivel

Népszerű volt a tervpályázat, 17 millió forintnyi díjat ítéltek oda.

Az 50-60 szobás szállodai épületben velneszrészleg, valamint napozóterasz is épül majd

Forrás: Illusztráció, MW-archív

Számos pályaművet díjazott a Debreceni Egyetem az építendő UniGreen Hotel tervpályázatán; erről a Köbeszerzési Értesítő október 13-ai közölt részleteket.

Az „UniGreen Hotel” innovációs oktatószálloda, tankonyha és tanétterem építésére, valamint a környezetének alakítására vártak terveket. A létesítmény a Kartács utcán, az egykori Park Hotel helyén áll majd.

A tervek szerint az erdei környezetébe illeszkedő „UniGreen Hotel” 4 csillagos vagy 4 csillag superior besorolású, közel ötezer négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes épületének arculatát egyedivé varázsolja a szálloda speciális elhelyezkedése. A komplexumban az elképzelések szerint szállodai, konferencia, valamint wellness részleget alakítanak ki. A hotel földszintjén egy 100-120 fő befogadására alkalmas étterem és bár kap helyet. Az 50-60 szobás szállodai épületben wellness részleg, valamint napozó terasz is épül majd. Az „UniGreen Hotel” speciális funkciójának megfelelően egy 70-80 fő befogadására alkalmas konferencia terem és két szekció terem is szerepel az épület előzetes tervein.

Húszan pályáztak, köztük egy külföldi (krakkói) tervezőiroda is volt. A Bíráló Bizottság mindösszesen 17 millió 322 ezer forint díjat ítélt oda.

Döntése alapján az első díjat, bruttó 5 millió forintot a budapesti 4n Építésziroda Kft. nyerte el, a második a váci BAHCS művek Kft. lett 4 milliós díjazással, míg a harmadik helyezett a budapesti Hetedik Műterem Építészeti Kft. 3,5 millió forinttal.

Kiemelt megvételben részesült (bruttó 2 millió 250 ezer forint pályaművenként) a budapesti Építészkohó Tervező Kft., valamint a debreceni Csáki Péter.

Pályaművenként 1 millió forintért megvásárolták a győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft., (társtervező a budapesti  Firka Építész Stúdió Kft.), a miskolci PEKA BAU 2000 Építőipari  Kft., a krakkói SBS Engineering Group sp.zo.o., a budapesti DMB Műterem Kft., valamint a somogyjádi Böröcz Péter egyéni vállalkozó terveit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában