Helyi gazdaság

2016.12.20. 11:27

Díjak és milliárdok, itthon és külföldön

Miskolc - A Jánosik Kft. megnyerte a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját.

Miskolc - A Jánosik Kft. megnyerte a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját.

Nagy ritkaság: egy régiónkbeli cég, a Jánosik Kft. megnyerte az Architizer A+ Awards díjat, a galyatetői kilátó teljes felújításáért.

A sikerek forrása

Ugyancsak idei sikerként könyvelhették el a MagyarBrands díjat, a kiváló üzleti márka kategóriában. Megkérdeztük Jánosik Lajost, mi a sikerek forrása? – Sikereink egyik titka, hogy munkánk eredményét nagy részben visszaforgatjuk a vállalkozásba. Idén is úgy tervezzük, hogy az adózás előtti eredmény 20 százalékát fizetjük csak ki osztalékként, a fennmaradó részből pedig tovább fejlesztjük a céget. Gyorsan növekszik a vállalat: év végére már csaknem 1500 saját alkalmazottnak adunk biztos munkát és megélhetést. A tavalyihoz hasonlóan, idén is elérjük a 10 milliárd forintos nettó árbevételt, az év végi gyorsmérleg szerint az eredményesség meghaladja a 200 millió forintot.

Tovább nőnek

A vállalat az idén tovább növelte lefedettségét az országban, nemzeti parkokban, benzinkutaknál, fővárosi és több megyei épület felújításánál nyertek pályázatokat. Szlovákiai takarítási megbízatásukkal, a több mint 25 éve működő cég történetében először, kiléptek az ország határain túlra, nemzetközi céggé váltak. Az építőipari kapacitások kihasználása érdekében saját beruházásokba kezdtek. Miskolcon például 49 lakásos lakóparkot építenek. – Már készülnek a jövő év tervei. 2017-ben arra számítunk, hogy tovább fejlődik a takarító ágazat. Az építőipari ágazatban fellendülésre számítunk, de folytatjuk a saját beruházásokat is. Így a Jánosik Kft. bevétele eléri a majd a 11 milliárd forintot. Szeretnénk tovább terjeszkedni a határokon túl is – mondta Jánosik Lajos.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában