Helyi gazdaság

2016.06.30. 12:37

ÁSZ: szabályszerű volt a Liberálisok 2013-2014-es gazdálkodása

Budapest - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szabályszerűnek találta a Magyar Liberális Párt (MLP) 2013-2014-es gazdálkodását.

Budapest - Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szabályszerűnek találta a Magyar Liberális Párt (MLP) 2013-2014-es gazdálkodását.

Az ÁSZ honlapjára csütörtökön felkerült összegzés szerint a párt, beszámolója alapján, 2013-ban 600 ezer forint, 2014-ben 60 millió 180 ezer forint bevételt ért el, míg kiadása 2013-ban 559 ezer forint, 2014-ben pedig 100 millió 167 ezer forint volt. Az MLP működéséhez a források, különösen a támogatás, a vagyoni hozzájárulás, és az adomány igénybevétele, valamint a vagyon használata szabályszerű volt - állapították meg a számvevők.

Az ÁSZ vizsgálata szerint a Liberálisok a párttörvényben előírt tartalommal készítették el, de határidőn túl tették közzé a párt 2013-as beszámolóját és 2014-es pénzügyi kimutatását, amelyek a jogszabályi előírásoknak megfelelően megegyeztek a könyvviteli nyilvántartás adataival.

Az ellenőrzés megállapította, hogy az MLP számviteli rendszerének szabályozása, a leltározási szabályzat és a számlarend kisebb hiányosságai ellenére, megfelelt a jogszabályi előírásoknak, továbbá a párt könyvvezetése, a könyvviteli elszámolást alátámasztó bizonylatok kisebb hiányosságai mellett, ugyancsak eleget tett a számviteli törvényben meghatározott követelményeknek. Az ÁSZ szerint a gazdálkodással összefüggő egyéb jogszabályi előírásokat az MLP betartotta, valamint az előírásoknak megfelelő módon működött a párt ellenőrzési rendszere és gondoskodtak a pénzügyi-számviteli informatikai rendszer működésére vonatkozó jogszabályi előírások betartásáról is.

Az ÁSZ a vizsgálat alapján javaslatokat fogalmazott meg, amelyekre a pártnak 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie. Az ÁSZ törvényi felhatalmazás alapján kétévente ellenőrzi a központi költségvetésből rendszeres támogatásban részesülő pártok gazdálkodását.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában