Hanem…

2024.01.19. 08:53

Meglepő, de nem a hambi a debreceniek kedvenc gyorskajája

A hajdúsági vármegyeszékhely az egyetlen magyar város, ahol nem sajtburgert szállítanak ki a legtöbbször.

Haon.hu

Forrás: MW-archív

A sajtburger a legnépszerűbb gyorséttermi étel Magyarországon a Wolt futárcég 2023-at összegző statisztikái szerint. A vállalat közleményéből kiderült, hogy ebből a termékből vittek a legtöbbet házhoz, nagyjából 500 ezer darabot – írta a Világgazdaság a cég közleménye nyomán.

Az éttermi kategóriában népszerű ételek még a pizzák, tészták, a kebabok és a magyaros fogások. 2023-ban ebből a kategóriából került ki a legnagyobb értékű rendelés, amiért félmillió forintot fizettek.

Az összegzésből kiderül:

egyetlen magyar város van, ahol nem a sajtburger a kedvenc gyorséttermi étel. Debrecenben a tortilla, illetve a gyros volt a sláger.

További érdekességeket is közöltek, ilyen például, hogy a 2023-as rekorder egy nap alatt 25 rendelést adott le, de ez a szám eltörpül az éves bajnokéhoz képest, aki összesen 1257-szer rendelt 12 hónap alatt.

Kiderült még emellett, hogy

  • a cég hazai kiskereskedelmi kínálatának játékkategóriájában a hernyós stresszoldók voltak a legnépszerűbbek;
  • a Wolt Marketen este 9 és 11 között leggyakrabban 2 kilogrammos kiszerelésű jeget és mikroelemet vesznek a budapestiek;
  • éjfél után pedig az alkohol mellett a szexuális segédeszközök, főleg az óvszerek számítanak kelendőnek náluk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában