Egy diák szeretete

2021.09.16. 15:18

Tenki Réka megható sorokkal köszöntötte egykori debreceni tanárát

Nemrég jelent meg Csikos Sándor életrajzi könyve, a volt tanítvány ennek apropóján fogalmazott meg szívhez szóló üzenetet.

16.02.2018, Berlin: Berlinale, Ankunft, "European Shooting Stars 2018" im Berlinale-Palast:Reka Tenki aus Ungarn freut sich über ihren gewonnen Preis. 16 Febuary 2018, Germany, Berlin: Berlinale, arrival, "European Shooting Stars 2018" in the Berlinale-Palast: Reka Tenki of Hungary shows the award she won. Photo: Ralf Hirschberger/dpa (Photo by RALF HIRSCHBERGER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Fotó: AFP / Ralf Hirschberger

Tenki Réka a Debreceni Ady Endre Gimnázium végzettjeként roppant büszke egykori tanárára, Csikos Sándorra, aki középiskolás évei alatt beszédtechnikát oktatott a Jászai Mari-díjas cívisvárosi származású színésznőnek. A szintúgy Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész 1994-től évekig tanított a debreceni gimnázium drámatagozatán és jelenleg is tagja a Csokonai Színház társulatának. Több évtizedes pályafutását a nemrég megjelent Kulisszák nélkül című önéletrajzi könyvében foglalta össze, amely alkalomból Tenki Réka közösségi oldalán szívhez szóló sorokkal köszöntötte. Mint írja, Csikos Sándor meghatározó pillére volt szakmai útkeresésének. A színésznő hozzátette, a kislánya idén kezdte az első iskolaévét, és azt kívánja neki, hogy neki is legyen az életében legalább egy „Csikos tanár úr”.

„Nagyon szeretlek tanár úr!!”

- fűzte hozzá gratulációjához a Poligamy, a Testről és lélekről és a Budapest Noir című filmek színésznője.

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában